Hyppää sisältöön

Brad De Veluwe Milanon Orsi Mangellin finaaliin kolmosradalta

Kolmevuotiaiden ykkösravuri Bra De Veluwe sijoittui Tuomas Korvenojan ohjastaman toiseksi Orsi Mangellin karsintalähdössä Milanossa. Sijoituksella se sai hyvän lähtöpaikan tänään klo 19.05 Suomen aikaa juostavaan loppukilpailuun.

BradDeVeluwe 111101 tm
Brad de Veluwe taisteli finaalipaikan Orsi Mangelliin sijoittuen karsinnassa toiseksi. Voiton vei niukasti ulkopuolelta kirinut Italian Obama Gar. Kuva: Totofoto
Brad De Veluwe starttaa illan loppukilpailuun radalta kolme, jonka Korvenoja sille valitsi. Brad De Veluwe lukeutuu kilpailun kovimpiin ennakkosuosikkeihin. Karsinassa takarivistä startannut sai raskaan juoksun kiertäessään kolmannen radan kautta kuolemanpaikalle. Loppusuoralla kärkeen jyrännyt Brad De Veluwe näytti jo voittajalta, mutta hyvän juoksun saanut Italian Obama Gar tuli kalkkiviivoilla niukasti ohi. Molempien aika mailin matkalla oli huippuluokkaa: 11,6aly. Brad De Veluwen voittoaikana se olisi ollut 3-vuotiaiden uusi SE.

”Bradin” ohjastaja ja valmentaja Tuomas Korvenoja oli tyytyväinen toiseen sijaan, koska se merkitsi hyvää lähtöpaikkaa loppukilpailuun.

- Mukavampi on tietysti voittaa, Korvenoja hymähti.

Tyytyväinen hevosen esitykseen oli myös hevosenomistajatahoa Las Ingman Oy Ab:ta edustanut Andérs Ingman

- Oli etukäteen arvoitus miten menee, sillä takarivi asettaa oman ongelmansa lähtöihin, Ingman totesi.

Ingmanin perhe on yhdentoista jäsenen voimin paikan päällä katsomassa hevosen juoksua San Siron radalla Milanossa.

Karsintalähtö kartutti Brad De Veluwen palkintosummaa 9 900 eurolla. Finaalin ykköspalkinto on 103 500 euroa.

Orsi Mangellin finaali ajetaan tänään tiistaina kello 19.05 Suomen aikaa. Lähtö on myös suomalaisen Fintoton pelikohde ja nähtävissä TotoTV:ssä tai osoitteessa www.toto.fi. Teivon raveissa Orsi Mangelli-finaali nähdään  ennen 4.lähtöä.