Hyppää sisältöön

B-ponien montén Suomen Mestaruus lauantaina – hallitsija vaihtuu varmasti

Viikonloppuna on jälleen tarjolla runsaasti ponien suurkilpailuja. Lauantaina Mikkelissä on luvassa A-ponien Pienmestaruus ja B-ponien montén SM. Sunnuntaina ajetaan A-ponien tasoitusajo sekä B-ponien Mini Michel.

Viime vuoden sankari Miniatyria ei tänä vuonna nähdä Mikkelissä lauantain SM-montéssa. (Kuva: Hippos/Hanna Laakso)

B-ponien montén SM ajetaan kahdeksan ponin voimin, ja se on varmaa, että tänä vuonna nähdään uusi hallitsija. Kukaan tämän vuoden osallistujista ei ole vielä onnistunut nappaamaan itselleen montén Suomen mestarin titteliä. Tämän hetken hallitseva mestari ja kolme kertaa peräkkäin montén Suomen mestaruuden vienyt Miniatyr jättää tänä vuonna montélähdön väliin ja tähtää sunnuntain kärrylähtöön, Mini Micheliin. 


Torstaina Porissa niukasti toiseksi jäänyt Eragon starttaa radalta 6 ratsaillaan Ilona Rekilä. Tasaisen varmaa työtä tehnyt Amazon on juossut tämän vuoden kolmessa kilpailussa kolme kertaa toiseksi. Amazon starttaa radalta 7 ja sitä ohjastaa Fiia Espo.


B-ponien montén SM starttaa lauantaina 18.7. klo 13.


Lauantaina A-ponien Pienmestaruus – B-ponien Mini Michel sunnuntaina


A-ponien Pienmestaruus on kerännyt mukaan seitsemän valjakkoa. Viime vuonna Mikkelissä hurjaa ME-vauhtia painellut Pomona nähdään taas vauhdissa kaviouralla. Tuttuun tapaan Pomonan ohjaksissa jatkaa Oona Halme, ja valjakko lähtee matkaan sisimmältä lähtöpaikalta. Torstaina Porin kultaloimea keulasta hallinnut Ekslätts Sacrifice haastaa Pomonan radalta 2. Sen rattailla nähdään Reetta Hirvonen. 


Miniatyr juoksee viikon toisen kilpailunsa sunnuntain B-ponien Mini Michelissä. Torstaina Porissa hallinnut Pinja Iltasen suojatti otti Kultaloimessa 16. peräkkäisen voittonsa Suomessa. Lauantain montéssa starttaavat Amazon, Armani ja Eragon jatkavat myös sunnuntain Mini Micheliin.


A-ponien Pienmestaruus juostaan lauantaina 18.7. klo 12:30.

B-ponien Mini Michel starttaa sunnuntaina 19.7. klo 13.


Armani ahkeroi viikonloppuna B-ponien montén Suomen mestaruudessa sekä sunnuntain Mini Michelissä. (Kuva: Hippos/Suvi Hakkarainen)