Hyppää sisältöön

B-ponien Gli Grand Prix ratkotaan Teivossa 20.7. – ”Ensimmäisiä kertoja tämän tason poneja vastaan”

Henna Koiviston suojatti Bibbidy Flit starttaa Teivon Gli Grand Prix:sa ensimmäistä kertaa avoimen tason poneja vastaan. Kuva: Hippos /Kaisa Stengård.

Henna Koiviston suojatti Bibbidy Flit starttaa Teivon Gli Grand Prix:sa ensimmäistä kertaa avoimen tason poneja vastaan. Kuva: Hippos /Kaisa Stengård.

Maaliskuulta siirretty B-ponien Gli Grand Prix ravataan tiistaina 20.7. Teivossa. Lähdössä on mukana 12 tasokasta ponia, joista melkein kaikki ovat jo ottaneet kauden avausvoittonsa. Suurin osa poneista löytyy myös juuri julkaistuista Poniruhtinas- tai Poniruhtinatar -rankingeista.

Tiistaina Teivossa ravataan B-ponien suurkilpailu Gli Grand Prix, joka siirrettiin maaliskuulta poniraviurheilun keskeytyksen vuoksi. Viime vuoden voittaja Aidan Wee ja Nina Hänninen eivät ole mukana kisassa, joten hallitsija vaihtuu varmasti.

Kouvolalaisen Henna Koiviston suojatti Bibbidy Flit lähtee ensimmäistä kertaa kilpailemaan Teivossa avoimen tason poneja vastaan. Bibbidy Flitin kausi onkin alkanut lupaavasti, sillä se on kulkenut starteissa käytännössä voitosta voittoon.

”Mielenkiintoinen lähtö tulossa, vaikka lähdöstä tulikin kova. Meidän kannaltamme on hyvä, että paalulta ja samalta pakilta lähtee poneja, koska tamma lähtee etenkin yksin hitaasti liikkeelle. Siinä mielessä lähtöasetelmat ovat ihan hyvät. Kuitenkin menestyminen vaatii täyttä onnistumista ja starttiin lähdetään jalat maassa”, tuumaa asetelmia Bibbidy Flittin omistaja, kasvattaja, ohjastaja ja valmentaja Henna Koivisto.

Koiviston omana kasvattina Bibbidy Flitin menestys on tuntunut erityisen hienolta. Koivisto muisteleekin yhteistä matkaa ja työtä, mitä on vaatinut tuoda poni tähän pisteeseen, suurella arvostuksella.

”Vuosien mittaan yhteistyö ponin kanssa on hiotunut ja palaset loksahdellut kohdilleen. Didi on tamma isolla T-kirjaimella ja kertoo kyllä mielipiteensä. Ponin nouseminen tälle tasolle ja usean voiton putkeen on ollut hienoa. Liikuttavin voitto tuli kauden avauksessa Killerillä, kun tamma pystyi palaamaan niin hienosti voittajana radoille, kun puoli vuotta aiemmin oli vakavasti sairastunut ja taisteli hengestään”, kertoo Koivisto.

Vaikka Bibbidy Flit oli juuri julkaisussa Poniruhtinatar -rankingissa sijalla 13 Koiviston mielestä päälähtö tuntuu vielä turhan kovalta koviin vauhteihin rutinoitumattomalle tammalle. Kuitenkin jossain lähdössä Ponikuninkuusraveissa Bibbidy Flitin olisi tarkoitus startata.

”Kesälle ei ole mitään varsinaisia tavoitteita asetettu. Ajetaan kilpaa niiden sarjojen mukaan mitä on tarjolla ja ehkä johonkin toiseen suurkilpailuun yritetään päästä osallistumaan. Olisi hienoa saada ennätystä lähemmäs kahden minuutin rajaa vielä tämän kauden aikana”, summaa Koivisto.

B-ponien Gli Grand Prix starttaa Teivossa 20.7. klo 17:40.

Lähtölista

 1. Kiperän Kepponen / Noora Rantala
 2. Bonnie Wee / Katariina Säteri
 3. Krusa / Meiju Ranta
 4. Bibbidy Flit / Henna Koivisto
 5. Hietarannan Romeo / Alina Myllymäki
 6. Bleckward C.C. / Amanda Ljung
 7. Corall / Neea Espo
 8. Charizard / Julia Kiukas
 9. Kattedals Loke / Emil Havulehto
 10. Tejas Klarita / Jerry Rauos
 11. Amor Dar / Henriikka Rantanen
 12. Fentti / Teja Lepistö