Hyppää sisältöön

B-ponien GLi Grand Prix aloittaa ponien suurkilpailukauden perjantaina Teivosta – Mini Kainuu Ajo ja Ponieliitit lauantaina

Ponien suurkilpailukausi starttaa perjantaina Tampereelta. Mini Kainuu Ajo juostaan lauantain pääraveissa Kajaanissa ja Jyväskylän poniravien molempien kategorioiden eliittilähdöt kruunaavat viikonlopun ponien suurkilpailutarjonnan.

IMG_9400
Bonobo ja Neea Hartikainen starttaavat Kajaanissa Mini Kainuu Ajossa. Arkistokuva Kuopion ponikuninkuusraveista 2018 (Kuva: Hippos/Helena Hyvämäki-Mäenpää)

Maaliskuulta kesäkuulle siirretty B-ponien GLi Grand Prix ajetaan Tampereen Teivossa perjantain iltaraveissa. Jopa 20 ilmoittautunutta kerännyt sarja ajetaan täytenä 16 ponin lähtönä. Ponien GLi Grand Prix juostaan 1600 metrin matkalla ja voittaja palkitaan 400 eurolla.

Viime vuoden parhaana vanhempana B-ponitammana palkittu Odd Molly starttaa pisimmältä 220 metrin takamatkalta, josta juostavaa matkaa kertyy yhteensä 1820 metriä.

”Ponilla on niin kova luokka sisällään, ettei pieni pärjääminenkään yllättäisi. Tämä startti ei ole kuitenkaan kauden päätavoite, ja uskon, että vasta starttien myötä löytyy vielä se viimeinen herkkyys. Helppo päivätyö ei Teivon startissa tule olemaan, ja kaiken pitää onnistua, jos meinaa kärkikahinoissa olla”, ponin valmentaja-ohjastaja Oona Halme kommentoi.

B-ponien GLi Grand Prix starttaa klo 17:00.

Teivon perjantain käsiohjelma täältä

Teivon ohjeet poniraviurheilijoille täältä

Mini Kainuu Ajo lauantain pääraveissa

 

Kajaanissa lauantain pääraveissa juostaan shetlanninponien Mini Kainuu Ajo 1100 metrin matkalla. Sarja keräsi yhteensä kymmenen ilmoittautujaa. 

Uransa yhdeksättä kilpailuaan ohjastava Ellen Kari on ravien nuorin ohjastaja. 11-vuotias Ellen tähtää kohti ensimmäistä voittoaan valmentamallaan Kaitalan Taikalla. Hän palaa radoille innoissaan, mutta ei turhaan jännitä kilpailusuoritusta.

”Välillä jännittää enemmän ja joskus taas vähemmän. Kaitalan Taika on tuntunut hyvältä harjoituksissa. Joskus sillä on huonojakin päiviä”, Ellen kertoo.

Tänä vuonna jo kaksi voittoa juossut Bonobo starttaa 120 metrin takamatkalta ohjaksissaan Neea Hartikainen. Voitto alla kilpailuun lähtee myös Oona Ikosen ohjastama Nigella.

Mini Kainuu Ajo starttaa klo 13.

Ponieliitit ajetaan Jyväskylän poniraveissa

Lauantaina 13.6. Killerillä järjestettävät poniravit keräsivät yli 100 ilmoittautunutta valjakkoa. Poniraveissa ajetaan yhteensä kymmenen lähtöä, joista seitsemän on A-poneille ja kolme B-poneille. Ensimmäinen ponilähtö starttaa klo 15.

Viime vuoden Poniruhtinattareksi kruunattu Amazon aloittaa kilpailukautensa Jyväskylästä B-ponien eliitistä. Tauko ehti vierähtää 8 kuukauden mittaiseksi.

”Talvi päästiin treenaamaan suunnitellusti. Hyvillä mielin odotetaan tulevia kesän kisoja, kun kaikki on sujunut hyvin kotona. Kauden tavoitteet on asetettu Tammavaltikkaan ja Ponikuninkuusraveihin”, Amazonin ohjastaja-valmentaja-omistaja Moona Espo avaa talven kuulumisia.  

A-ponien eliitti keräsi mukaan runsaasti ilmoittautuneita, ja moni huippuponi, kuten Pomona II ja Thorvald, pääsevät vihdoin avaamaan kautensa. Hietarannan Julia ehti jo alkuvuodesta nappaamaan ykkös- ja kakkossijat. Hietarannan Saga puolustaa viime vuoden ponieliitin voittoa. Valmentaja-ohjastaja Otto Saarinen lähtee lauantain starttiin maltillisin odotuksin. 


"Sagan kanssa on käyty hiiteillä ja poni on tuntunut niissä virkeältä ja hyvältä. Lähdön taso näyttää todella kovalta ja tämä on ensimmäinen startti pitkän tauon jälkeen, joten lähdemme hakemaan hyväksyttyä suoritusta", Otto Saarinen kommentoi. 

Jyväskylän poniravien lähtölistat täältä

Yleinen ohjeistus poniraviurheilijoille täältä

Median edustajien tulee akkreditoitua raviradalle etukäteen.

Hietarannan Saga Otto Saarinen 8.6. Killeri Suvi Hakkarainen
Otto Saarinen puolustaa Killerin Ponieliitin voittoa Hietarannan Sagan kanssa. (Kuva: Hippos/Suvi Hakkarainen)

Lisätiedot:

Anni Järvinen

anni.jarvinen@hippos.fi

+358 40 505 1963