Hyppää sisältöön

Ayse Könec lähtee parantamaan sijoitustaan Salamakypärien viidennessä osalähdössä

Salamakypärien viides osalähtö ajetaan Lahden Suur-Hollola-ravien lauantaina. Yhden osalähdön voittanut ja muissa tasaisen hyvin pärjännyt Taneli Säde jatkaa kilpailun kärjessä. Salamakypärien osalähtö ajetaan lauantain ravien toisena lähtönä noin kello 14.25.

Salamakypärät 2019 Ayse Könec kuva Suomen Hippos
Ayse Könec. Kuva: Hippos / Hanna Laakso

Juvalainen Ayse Könec on saanut sekä hyvässä kunnossa kilpailevan hevosen, että lähtöpaikan Jokimaan osalähtöön. Könec ohjastaa Arsi Skytän valmentamaa Sanni Skyta, joka voitti edellisen starttinsa Vermossa.

”Odotan pärjäämistä lähdössä. Katsoin hevosen edellisen juoksun, jossa se voitti helposti. Sanni Sky on nopea lähtijä, mutta valmentajalta kysyn taktiikasta ennen lähtöä”, Könec kertoo. Sanni Sky on tuttu hevonen Salamakypärille ja kilpailusarjaa seuraaville, sillä tamma kilpaili viime kaudella kolme kertaa Salamakypärien osalähdöissä.

Positiivisin odotuksin lauantaihin lähtevällä Könecillä on siis hyvä mahdollisuus parantaa huomattavasti sijoitustaan, sillä ennen viidettä osalähtöä ohjastaja on viimeisenä kilpailussa. ”Loppukauden tavoitteeksi voisi sanoa ainakin sen, että en olisi viimeisenä sarjassa kauden lopussa”, Könec sanoo.

Lauantain osalähdössä nähdään myös kaksi varakuskia, kun Jesse Piirainen ja Heta Huuskola tuuraavat Iivari Nurmista ja kokelasohjastajien EM-kilpailuissa Suomea edustavaa Niki Finnströmiä.

Salamakypärien kilpailutahti pysyy tiiviinä, kuudes osalähtö ajetaan jo viikon kuluttua lauantaina Kaustisella 6. heinäkuuta. Kokelasohjastajat nähdään heinäkuussa myös Mikkelin St Michel -raveissa.

Pistetilanne

1.

Taneli Säde 

44

2.

Arna Ruohomäki

38

3.

Anette Antti-Roiko

32


Iivari Nurminen

32


Olli-Pekka Holopainen

32

6.

Niki Finnström

27

7.

Kimi Pesonen

26

8.

Niko Riekkinen

24

9.

Toni Ripatti

21

10.

Niko Huuskola

19

11.

Riku M Lindgren

14

12.

Ayse Könec

7

Lisätietoja:

Hanna Närhinen

Markkinointi- ja tapahtumakoordinaattori

Suomen Hippos

hanna.narhinen@hippos.fi

040 621 4424