Hyppää sisältöön

Atupemille uusi Suomen ennätys Kaustisen illassa

Kaustisella nähtiin perjantai-illassa upea Suomen ennätys, jännittävä Pikkupelimanniajo ja mielenkiintoinen ohjastajakilpailu.

Landen Paukku
Landen Paukku voitti Pikkupelimanniajon. Kuva: Lotta Kosonen

Nelivuotistähti Landen Paukku hallitsi kotiradallaan


Landen Paukku otti voiton jännittävässä Pikkupelimanniajossa. Hevonen laukkasi ensimmäiseen kurviin, mutta selviytyi kuitenkin vielä raville. Laukassa hevonen kuitenkin menetti keulapaikkansa, jonka se joutui hankkimaan takaisin toisella kierroksella, lipuen kuitenkin varmaan voittoon kotiyleisönsä riemuksi. Hevosen valmentaja-ohjastajalla Jani Suonperällä ja Landen Paukulla riitti onnittelijoita lähdön jälkeen.

-Oli hienoa voittaa kotiyleisön edessä, Suonperä kertoi liikuttuneena voittajahaastattelussa. -Tänään on hyvä päivä olla Jani Suonperä!

1L5A1148
Atupem ja taustajoukot. Kuva: Lotta Kosonen

Atupem juoksi uuden Suomen ennätyksen Isla-ajossa


Suomen ennätyksestä vastasi Atupem, joka juoksi oriiden ja ruunien tasoituslähetyksen perusmatkan SE:n 12,4. Atupem voitti Isla-ajon, jossa oriit ja ruunat lähtevät 20 metrin takamatkalta ja tammat paalulta. Erityistä mielenkiintoa Atupemin voittoon lisäsi se, että myös sen emätamma, Rudy Rose, on voittanut Isla-ajon.

-On hienoa, että sekä Atupem, että sen emä ovat onnistuneet voittamaan tämän kilpailun, kommentoi valmentaja Antero Tupamäki.

Karoliina-Sinkkilä
Karoliina Sinkkilä voitti ohjastajakilpailun kokonaistuloksissa. Kuva: Lotta Kosonen


Karoliina Sinkkilä hallitsi ohjastajakilpailua


Ohjastajakilpailussa jokaisen osalähdön voitti eri ohjastaja, mutta kokonaiskilpailun vei nimiinsä Karoliina Sinkkilä. Sinkkilä voitti ensimmäisen osalähdön, jossa osallistujien oli tarkoitus yrittää ajaa mahdollisimman lähelle määrättyä aikaa. Sinkkilä osui kilpailussa sekunnin päähän määritellystä 1.25 ajasta ja oli näin tarkin. Kärrylähdössä, jonka voitti Iivari Nurminen, Sinkkilälle sattui hieman huono lähtöpaikka, mutta montéssa nainen paransi tulostaan reilusti olemalla toinen ylivoimaisen Jonathan Carren ja Master Sharkin takana.

-Iloisilla tunnelmilla olen. Oli todella kiva ja uudenlainen kilpailu, Sinkkilä kommentoi kokonaisvoiton varmistuttua.
-Aika-ajo oli ehkä jännittävin etukäteen, mutta se menikin sitten todella hyvin. Montéssa hevoseni painaa ohjille paljon ja se jännitti siinä lähdössä, Sinkkilä tuumii kilpailun osalähtöjä. -Montéssa jäi ehkä hieman hampaankoloon, että jos olisin jaksanut paremmin pidellä hevosta alussa, niin olisiko se voinut voittaa lähdön. Ei kuitenkaan harmita, Wish Upon A Black oli hyvä toinen ja teki uuden ennätyksensäkin.

Julkaisuvapaita kuvia löytyy täältä 

Lisätietoja: 

Helena Balac
0400 365 395
helena.balac@kaustisenravit.fi