Hyppää sisältöön

Atupem sooloili Joensuu-ajon ykköseksi: ”Ei viitsi edes sanoa, miten kovaa odotan sen menevän”

Santtu Raitala oli Joensuun Ravilauantain kirkkain tähti. Ohjastaja juhli Joensuu-ajon voittoa Atupemin kärryillä ja pääsi toistamaan tuuletukset Kuusivuotiskunkun maaliviivalla Raggarin ohjaksissa.

Atupem Santtu Raitala Antero Tupamäki Seinäjoki Race 130419 kuva Hippos Hanna Laakso (1)
Santtu Raitala, Atupem ja Antero Tupamäki ovat päässeet juhlimaan tänä vuonna useamman kerran suurkilpailujen voittajaseremonioissa. Kuva: Hippos/Hanna Laakso

Viikon pääravit juostiin lauantaina helteisellä Joensuun Linnunlahdella, jossa mielenkiinto kohdistui etenkin lämminveristen Joensuu-ajoon sekä kuusivuotiaiden kylmäveristen Kuusivuotiskunkkuun.

Joensuu-ajon suurin suosikki oli viime vuoden voittoaan puolustanut Atupem, joka järjestikin Linnunlahden illassa soolonäytöksen. Santtu Raitala ohjasti hevosen keulapaikalle 500 metrin juoksun jälkeen, mistä se sai tehdä täysin oman juoksunsa. Muista ei ollut haastajiksi, kun Raitala antoi Antero Tupamäen valmentamalle oriille kiriluvan loppusuoran alussa.

”Hevonen oli auton takana tosi innokas, jossain toisessa lähdössä se olisi lähtenyt kovaakin liikkeelle, mutta nyt vähän varmistelin, ettei vain tule harha-askelia. Se on tehnyt monesti lähdöissä hartiavoimin töitä, mutta tänään saatiin sille mukava startti”, Raitala kertasi.

Laukaalaisen Artun-Tallin omistama ja kasvattama Atupem kuittasi Joensuu-ajosta 10 000 euroa voittoajalla 13,6/2140 metriä. Ori sijoittui kesäkuun lopussa Suur-Hollola-ajon kolmanneksi ja on valmentajan mukaan tuntunut sen jälkeen erittäin hyvältä.

Kuusivuotias ori on osoittanut kuuluvansa maan ehdottomien huippuhevosten joukkoon, mutta Tupamäen mukaan läheskään kaikkea ei ole vielä nähty.

”Ei sitä viitsi edes sanoa miten kovaa odotan sen menevän. Sanovat että leuhkin, mutta kyllä se aika kovaa voi vielä tänä vuonna 2100 metriä auton takaa mennä. Kovempaa kuin on tähän asti mennyt”, Tupamäki vinkkasi pilke silmässä.

Ojanperän valmentama Raggari ykkönen Kuusivuotiskunkussa


Santtu Raitalan päivän täydensi Kuusivuotiskunkun voitto Antti Ojanperän valmentamalla Raggarilla. Laukkojen värittämässä lähdössä tasaisen juoksun saanut kuusivuotias ruuna irtosi helpon näköiseen voittoon ajalla 24,5/2180 metriä.

”Turelius antoi oikein kunnon haasteen ja loppukurvissa vauhdit olivat ihan tosissaan kovia. Tällaiset lähdöt ovat hienoja ja mukavaa, että kuusivuotislähtöjä on ryhdytty järjestämään enemmänkin”, Raitala innostui.

Reima Kuisla Stablen omistama ja Esko Ketolan kasvattama Raggari otti Linnunlahdella jo kolmannen peräkkäisen voittonsa, ja voittoaika oli sille kovin noteeraus tasoituslähdöissä. Suurkilpailuvoitto kasvatti ruunan tilipussia 10 000 eurolla.

”Se on tehnyt tosi hyvät kolme viimeistä starttia. Tyyli oli tänään tosi hyvä ja korvatkin jäi vielä kiinni. Tämä on sen oloinen hevonen, että vastaa niidenkin avaamiseen varmasti vielä tosi hyvin”, Raitala ennakoi.

Illan vauhdikkaimmasta suorituksesta vastasi enintään 90 000 euroa tienanneiden lämminveristen ryhmäajossa voittoa juhlinut Kalle Kalas. Hannu Torvisen ohjastama kahdeksanvuotias ruuna yltyi kovaan suoritukseen sivuten Linnunlahden rataennätystä. Miika Tenhusen valmentama ja Talli Hupiukkojen omistama kahdeksanvuotias ruuna spurttasi lyhyen matkan sivuten myös omaa ennätystään aikaan 11,6a/1640 metriä.

Joensuun Ravilauantain tulokset >

Lisätiedot:

Suvi Hakkarainen, viestintäpäällikkö, Suomen Hippos 
040 776 0530
suvi.hakkarainen@hippos.fi