Hyppää sisältöön

Attack Diablo voitti montén Suomen mestaruuden

Lauantaina Mikkelissä ajettu montén eli raviratsastuksen Suomen mestaruus -finaali oli Jenni Koskelan ratsastaman Attack Diablon juhlaa.

Tänä vuonna montélähdöissä menestyksekkäästi debytoinut Attack Diablo johti SM-finaalia koko matkan, mutta joutui vetämään kovaa tempoa koko ajan. Rehti ruuna piti kuitenkin pintansa, kun lähelle kirinyt Licence Holder laukkasi juuri ennen maalia.

Attack Diablon ratsastaja oli Jenni Koskela, joka on Suomen menestyneimpiä montéohjastajia. Urallaan 136 voittoa saavuttanut Koskela on voittanut urallaan useita Suomen mestaruuksia montéssa.

"Attack Diablo ei ollut tänään ehkä kuumalla kelillä ihan niin hyvä, mutta ei sitä voi moittia yhtään. Tämä pystyisi menemään montéssa mailin varmasti alle 1.11-vauhtia. Minulla on Suomen mestaruuksia ja Pohjoismaiden mestaruuksia, eikä tämän enempää voi vaatiakaan", tyytyväinen Jenni Koskela myhäili.

Montén Suomen mestaria valmentaa maan kärkivalmentajiin kuuluva Tapio Mäki-Tulokas. Hän päätti keväällä kokeilla Attack Diablon kanssa montelähtöjä, jotta hevonen saisi lisämotivaatiota myös tavallisiin kärrylähtöihin. Tulosta on tullut huimaan tahtiin, sillä Attack Diablo on juossut nyt viisi kertaa montéssa ja voittanut niistä neljä kertaa.

"Attack Diablo on saanut näistä montelähdöistä lisää motivaatiota kärrylähtöihinkin. Montéssa se taistelee jotenkin paremmin ja tämä laji tuntuu sopivan sille. Sillä on ollut nyt tiivis kilpailuohjelma, mutta ensi viikon torstaina ajetaan vielä Porin Suurmestaruus ja sen jälkeen hevonen saa kesäloman. Se saa huilata laitumella jonkin aikaa Porin jälkeen", Mäki-Tulokas suunnitteli.

SM-kakkoseksi nousi American Idol ja kolmanneksi Buck Boko. Attack Diablon voittoaika oli 13,6/2100a ja SM-voitosta Esa Himasen omistama ruuna tienasi 5000 euroa.