Hyppää sisältöön

Askellajihevosten Laatuarvostelu ensi lauantaina 13.10. Ainossa Järvenpäässä

Laatuarvostelu on Suomen Hippoksen ja FWB-yhdistyksen järjestämä vuosittainen laatukilpailu 4-vuotiaille lämminverisille ratsuhevosille sekä varsoneille 5-vuotiaille lämminverisille ratsutammoille. Laatuarvostelussa hevonen mitataan, sen rakenne arvostellaan ja hevoset suorittavat kouluradan voimassa olevien Laatuarvostelu-sääntöjen mukaisesti.

Tänä vuonna askellajihevosten Laatuarvosteluun on ilmoitettu mukaan 21 hevosta. Hevoset esitetään ratsain kahden hevosen ryhmissä. Samana päivänä kilpaillaan myös Kyvyt Esiin askellajifinaali. Kyvyt Esiin presented by Remeo askellajifinaaliin on ilmoitettu seitsemän 2-vuotiasta ja yhdeksän 3-vuotiasta hevosta. Hevoset kilpailevat oman ikäluokkansa kesken. Arvostelussa askellajit esitetään vapaana sekä talutettuna.

Laatuarvostelun ja Kyvyt Esiin tuomareina ovat tänä vuonna Anne-Mari Pekonen ja Inkeri Kostiainen.

Aikataulu ja info täältä.

Laatuarvosteluun voivat osallistua vuonna 2014 syntyneet lämminveriset ratsuhevoset sekä vuonna 2013 syntyneet, varsoneet tammat, joilla ei ole varsa alla. Hevosen tulee olla FWB-kantakirjan pääosastoon merkitty ja polveutua jalostukseen hyväksytystä oriista. Myös muuhun hyväksyttyyn kantakirjaan ensirekisteröidyt hevoset, jotka täyttävät polveutumisvaatimukset voivat osallistua kilpailuun. Kaikkien hevosten tulee olla merkitty Suomen Hippoksen rekisteriin ilmoittautumispäivään mennessä. Tietokantaan merkityillä hevosilla ei ole osallistumisoikeutta.

Estehevosten Laatuarvostelu sekä Kyvyt Esiin estefinaali on vuorossa 27.10. Ratsastuskeskus Ainossa, Järvenpäässä.