Hyppää sisältöön

Arna Ruohomäki taituroi Salamakypärät –lähdön voittoon Lovely Alexanderilla

Wahlstén Salamakypärät –kilpailusarjan viides osalähtö ajettiin lauantaina Lahden Jokimaalla Suur-Hollola -ravien lauantaipäivän avauslähtönä. Lähdön voiton taituroi 24-vuotias porilainen Arna Ruohomäki.

Viidenteen osalähtöön Jokimaalla lähdettiin kotiradan Niki Finnströmin johtoasemista Finnströmin johtaessa kokonaiskilpailua, Arna Ruohomäen ollessa toisena ja mikkeliläisen Toni Ripatin ollessa kokonaiskilpailun kolmantena.

Miia Lammisen tallilla Porissa työskentelevä Arna Ruohomäki on toista ja samalla viimeistä kauttaan mukana enintään 25 –vuotiaiden nuorten ohjastajien Salamakypärät –kilpailusarjassa. Ruohomäki on ollut kahtena kesänä töissä myös Harri Rantasen tallilla Italiassa hakemassa perspektiiviä raviurheiluun ja oppia elämään. Jokimaan osalähdössä Ruohomäki ohjasti jo kolmatta kertaa peräkkäin Oiva Käsnäsen valmentamaa ja Kauno Määtän omistamaa Lovely Alexanderia. Osalähtöjen tuloksina on kakkoset Vermosta sekä Härmän Powerparkista.

arna
Arna Ruohomäki Lovely Alexanderilla Salamakypärät -osalähdön voittoon. Kuva: Helena Hyvämäki-Mäenpää

Tällä kertaa Ruohomäelle irtosi osalähdön hieno voitto paljolti taitavan ajosuorituksen ja ravivarman hevosen ansiosta. Voittoaika oli samalla 4- vuotiaan Lovely Alexsanderin uusi ennätysaika 14,9a. Lovely Alexander taivalsi koko matkan hyvissä asemissa toisessa ulkona. Viimeisessä kaarteessa Kimi Pesosen ohjastama Whether Or Not vaihtoi kaistaa ja Lovely Aexander joutui kiertämään kolmannelle radalle.

-Hevonen meinasi jopa seota askelissaan laukalle, mutta ravivarmana pysyi ravilla ja tilanteen väistettyäni kolmannen radan kautta viimeisen 100 metrin matkalla voitto oli saletissa ja loppu olikin sitten jo pelkkää tyylittelyä.

-On ollut selkeästi hyötyä siitä, että olen saanut ajaa samalla hevosella jo kolme starttia, joka kerta hevonen tulee tutummaksi ja ajamiseen tulee rutiinia. Tavoitteena on edetä ammattiohjastaksi ja siihen ei ole muuta tietä kun antaa näyttöjä raviradoilla.

- Ihan mahtavaa voittaa täällä Suur-Hollola –raveissa. Tämä oli ensimmäinen voittoni Lahdessa. Jokimaalta on ennestäänkin hyviä muistoja, sillä perheemme kasvattama, valmentama ja omistama Relax Ax voitti täällä Jokimaa tekee tähtiä –kilpailun vuonna 2012, kertoo Ruohomäki hymyillen tunnelmistaaan voiton jälkeen.

Niki Finnström johtaa edelleen kokonaiskilpailua 60 pisteellä sijoittuen osalähdössä toiseksi huomenna myös seitsemäntenä lähtönä ajettavassa Suur-Hollolan Best Princessissä starttaavalla Stonecapes Queilalla. Toisena kokonaiskilpailussa  jatkaa Arna Ruohomäki 54 pisteellä ja kolmantena Toni Ripatti oltuaan kolmas Jokimaan osalähdössä Nope´s Dynamitella pistein 44.

Seuraava Wahlstén Salamakypärät VI-osalähtö ravataan Mikkelissä ST. Michel raveissa sunnuntaina 15.7.Salamakypärä -lähdönt tuloksetTeksti: Helena Hyvämäki-Mäenpää