Hyppää sisältöön

Antti Teivainen voitti Rovaniemen Arctic Challengen – Tim Tetrick näytti taitonsa suomenhevosella

Rovaniemen raviradalla ratkaistiin lauantai-iltana huippuohjastajien Arctic Challenge. Kolmen osalähdön pistekilpailussa voiton otti Suomen kaikkien aikojen toiseksi voitokkain raviohjastaja Antti Teivainen. Nurmijärveläinen lähestyy urallaan jo 8 000 voiton merkkipaalua. Teivaisen jälkeen kärkikolmikkoon sijoittuivat yli 11 000 voiton miehet, Suomen Jorma Kontio ja USA:n Tim Tetrick. Ohjastajaliigaa johtava Santtu Raitala oli neljäs.

Arctic Challengen voitti Antti Teivainen. Kuva: Hippos / Ilkka Nisula
"Tällainen tapahtuma oli hieno kokemus. Olosuhteet olivat kerrassaan upeat, ei talvinen kilvanajo tästä parane. Vielä paremmalta tuntuu kun sai ajaa tällaisten miesten kanssa, ja päästä vähän niskan päälle. Toivottavasti tapahtuma saa jatkoa", väkevää paluuta huipulle sairausloman jälkeen tekevä Teivainen myhäili.

Kilpailu oli äärimmäisen tasainen, sillä Teivainen ja Kontio päätyivät kolmen osalähdön kilpailussa tasapisteisiin. Arctic Challengen ratkaisi lopulta Teivaisen osalähdön ykkössija toisessa osalähdössä Perfect Rainmakerilla.

Kontiolta osalähdön voitto jäi puuttumaan, mutta takanaan hänellä on upea raviviikko. Torstaina kaikkien aikojen menestynein suomalainen raviohjastaja juhli Ruotsissa uransa 11 000. voittoa.

"Hienosti meni täälläkin. Ei harmita yhtään, että hävisin Antille. Suuret onnittelut hänelle. Mieltä lämmittää myös, kun tuli Evartin kanssa voitto ravien päätöslähdöstä. Kaikki meni tosi hyvin."

Ohjastajaottelun yhdysvaltalaistähti Tim Tetrick näytti osaamisensa Arctic Challengen avauslähdössä tartuttuaan ensimmäistä kertaa suomenhevosen ohjiin. Kontion tavoin yli 11 000 ravilähtöä urallaan voittanut Tetrick karautti Pikku-Rytin keulapaikalle, mistä ruuna karkasi kauas muiden tavoittamattomiin.

"En ole ennen ajanut suomenhevosilla. Siitä syystä en oikein tiennyt, että mennäänkö kovaa vai ei. Hevonen tuntui todella hyvältä lämmityksessä ja startissa, ja annoin sen vain mennä. Tällä matkalla Suomeen olen saanut kuulla paljon suomenhevosista ja niiden pitkistä perinteistä suomalaisessa raviurheilussa. Tämä voitto tuntuu siten todella hyvältä. Oli hienoa onnistua juuri Pikku-Rytillä, suomenhevosella", Tetrick iloitsi.

"En ole yhtään kylmissäni. Ainoastaan innoissani. Matka on ollut hieno ja on ollut kunnia saada tutustua pohjoisen mestareihin."

Arctic Challenge
Rovaniemi 14.12.2019


1. Antti Teivainen Suomi 29 pistettä
2. Jorma Kontio Suomi 29 pistettä
3. Tim Tetrick USA 27 pistettä
4. Santtu Raitala Suomi 27 pistettä
5. Jukka Torvinen Suomi 26 pistettä
6. Olli Koivunen Suomi 24 pistettä
7. Iikka Nurmonen Suomi 23 pistettä
8. Petteri Joki Suomi 22 pistettä
9. Jens Eriksson Ruotsi 20 pistettä
10. Mauri Jaara Suomi 17 pistettä
11. Hannu Torvinen Suomi 17 pistettä
12. Hans Christian Holm Norja 11 pistettä

Raveissa nähtiin myös kylmäveristen Ice King –lähtö, jonka voitto meni Evartille ja Jorma Kontiolle. Antti Ojanperän valmentama Evartti palasi parrasvaloihin ajalla 24,6a/2100 metriä. 10 000 euron voitosta ansainneen oriin omistaa Talli Pajatso.

”Hevonen on hienossa nousukunnossa, ja luotin siihen paljon jo etukäteen. Olen nauttinut viikonlopusta Rovaniemellä, tämä on ollut hyvin järjestetty tapahtuma”, Kontio sanoi.

Rovaniemellä ajetussa avoimessa lämminveristen lähdössä nähtiin ruotsalaisvoittaja. Ingemar Hultqvistin tallista Mäntyvaaran raviradalle matkannut Magnifik Brodde esitti lähdön kovimman kirin. Samu Sundqvistin ohjastama ruuna otti jo viidennen peräkkäisen voittonsa. 10 000 euron arvoinen ykkönen tuli ajalla 14,3a/2100 metriä. Stall Ratu omistaa hevosen.

”Hevonen on hyvässä kunnossa ja saatiin huippujuoksu. Toimin Ingemarin tallilla yksityisvalmentajana. Tosi kiva oli tulla Rovaniemelle ja voittaa tämä lähtö”, Suomesta kotoisin oleva Sundqvist kertoi.

Rovaniemen raviradan uutuustapahtumassa vieraili 2 600 katsojaa.

Vapaasti käytettäviä kuvia

Lisätietoja:

Hanna Närhinen

Markkinointi- ja tapahtumakoordinaattori

hanna.narhinen@hippos.fi

040 621 4424