Hyppää sisältöön

Antti-Roiko uskoo menestyssaumaan Salamakypärien kolmannessa osalähdössä

Salamakypärien kolmas osalähtö ajetaan Vermossa keskiviikkona 5. kesäkuuta. Kilpailussa viidentenä on Salamakypärien ensikertalainen Anette Antti-Roiko, jolla on hyvät menestysmahdollisuudet Vermon osalähdössä. Kilpailua johtaa kahden ensimmäisen osalähdön jälkeen Taneli Säde.

Salamakypärät 2019 Anette Antti-Roiko kuva Suomen Hippos
Anette Antti-Roiko. Kuva: Hippos / Hanna Laakso

Antti-Roiko ohjastaa uuden työnantajansa Timo Korvenheimon valmentamaa Ambrielia. L.M.V. Stable Oy:n omistama tamma on menestynyt hienosti viime juoksuissaan, edellisestä lähdöstä tuli kauden ensimmäinen voitto. Ohjastajalla on menestystoiveita myös keskiviikon lähdöstä.

”Ajoin maanantaina hevosella, ja siitä jäi tosi positiivinen kuva. Minulla on odotukset kolmen joukkoon”, Antti-Roiko kertoo.

Korvenheimon tallissa Antti-Roiko on työskennellyt nyt muutaman päivän. Edellisestä työpaikasta poikkeavaa on, että Korvenheimolla hevosenhoitajilla ei ole passihevosia, vaan kaikki hoitavat yhdessä tallin hevoset.

”Timolla toiminta myös painottuu enemmän nuoriin hevosiin, 2- ja 3-vuotiaita on paljon. Aki Antti-Roikolla olen työskennellyt myös nuorempien hevosten kanssa, eli se on minulle tuttua puuhaa”, Antti-Roiko toteaa.

Työpaikkaa ohjastaja vaihtoi sopivan tarjouksen tullen. ”Ihan vaihtelunkin vuoksi lähdin Timolle töihin. Meillä on ollut myös puhetta, että saisin ajaa kilpaakin tallin hevosilla sopivan tilaisuuden tullen, kuten nyt keskiviikkona”, Antti-Roiko kertoo.

Antti-Roikon ensimmäinen Salamakypärät-kausi on lähtenyt sujuvasti käyntiin. 

”Ensimmäinen lähtö oli positiivinen, mutta viimeksi jäi hampaankoloon epäonnistuneen juoksunkulun takia. Pisteissä olen hyvällä sijalla, minulla on vielä mahdollisuudet nousta. Kärrylähdöt, joihin olen nyt saanut paremman otteen, ovat mukavaa vaihtelua monteen”, hän sanoo.

Salamakypärien osalähtö ajetaan Vermon ravien kahdeksantena lähtönä noin kello 20.35.

Pistetilanne

1. Taneli Säde 25 pistettä

2. Arna Ruohomäki 20

3. Niko Riekkinen 17

3. Niki Finnström 17

5. Olli-Pekka Holopainen 14

5. Anette Antti-Roiko 14

5. Niko Huuskola 14

8. Toni Ripatti 13

9. Kimi Pesonen 11

10. Iivari Nurminen 10

11. Ayse Könec 3

12. Riku M Lindgren 2

Lisätietoja:

Hanna Närhinen
Markkinointi- ja tapahtumakoordinaattori

Suomen Hippos
hanna.narhinen@hippos.fi

040 621 44 24