Hyppää sisältöön

Antti Peltola voitti Toto-pelien SM-kisan Vermossa

Toto-pelien jännittävästä Suomen mestaruudesta kilpailtiin lauantaina Vermon raviradalla. Voiton vei Antti Peltola 7 149 euron voittosummalla. Mestaruus oli mikkeliläiselle ensimmäinen. Toiseksi sijoittui Toni Niemi ja kolmanneksi Kai Riski. Peltola ratkaisi voittonsa yhdeksännessä lähdössä suoralla parilla Gladstone Gang (5) ja Bloodsucker (11), johon hän asetti kilpailussa sallitun suurimman mahdollisen panoksen, 300 euroa.

totosm voittaja
Antti Peltola on tuore TOTO-SM voittaja. Kuva Pekka Salonen. (painokelpoisen versio klikkamalla kuvaa)

-Strategia oli se, että Bloodsucker ei ole urallaan koskaan sijoittunut toiseksi, mutta nyt se oli toinen, Peltola totesi.

Peltolan raviharrastus alkoi vuosikymmeniä sitten isoisän ja isän seurassa.  Pelaaminen kasvoi harrastusmielessä työn teon rinnalla, mutta vuodesta 2005 hän toimii peliammattilaisena.  Rakennusinsinöörin koulutuksen saanut Peltola käyttää myös todennäköisyyslaskentaa pelejä suunnitellessaan, mutta taustatiedot hevosista hän hakee käymällä raveissa.

-Tietoa  saa pelaajakavereilta. Tässä lajissa on tärkeää yhteisöllisyys, sillä käymme ystävien kanssa raveissa ja saamme elämyksiä.

Myös SM-kisassa pelaajat vaihtavat avoimesti tiedota. Peltola tunsi 28 osallistujasta noin puolet.

–Tämä on yllättävä avointa, sillä jokainen tekee pelipäätökset loppuhetkellä itse. Tämä ei ole sisäänpäin lämpiävä vaan hieno laji.

Paitsi peli myös hevoset vetävät miehen radalle. Hän on seitsemän ravuri osaomistaja, joista yksi on Twisted Sister.

TotoSM –kisassa pelattiin 12 lähdössä Voittajaa, Sijaa ja Kaksaria. Kilpailu järjestettiin 11.  kerran.