Hyppää sisältöön

Antti Ojanperälle kaksoisvoitto Mauri Tuurnan Ajossa

Santtu Raitalan ohjastama ja Antti Ojanperän valmentama Vappuäijä vei ykkössijan kuusivuotiaiden suomenhevosten kilpailussa, legendaarisen hevosmiehen Mauri Tuurnan nimikkolähdössä. Kakkoseksi kiri Derby-voittaja Herra Heinämies.

Vappuäijä Santtu Raitala Teivo 16032019 kuva Suomen Hippos Hanna Laakso
Santtu Raitala kertoi voittajahaastattelussa, että Ojanperä on kehunut Vappuäijää jo pitkään. Kuva: Suomen Hippos / Hanna Laakso
Vuoden 2018 valmentajana palkitun pihtiputaalaisen Antti Ojanperän talliin sataa menestystä myös kuluvana vuonna. Osana Tampereen Teivon Ravilauantaita kilpailtu kuusivuotiaiden suomenhevosten Mauri Tuurnan Ajo päättyi Ojanperän kaksoisvoittoon.

 

Vappuäijä voitti ajalla 26,0, Santtu Raitalan ohjastamana. Valmentaja Ojanperän itsensä ohjastama Herra Heinämies haparoi alussa, mutta kiri lopussa sitkeästi kakkoseksi. Kolmas oli Larsman, jota ajoi Hannu Torvinen.

 

Santtu Raitala kertoi voittajahaastattelussa, että Vappuäijän kapasiteetista ei vielä toistaiseksi ollut selkeää kuvaa.

 

”Antti (Ojanperä) on kehunut tätä oikeastaan aina, ja hän yleensä tietää, mistä puhuu. Siksi olikin mielenkiintoista lähetä mittaamaan oriin kykyjä tässä kohtaa”, Raitala sanoi.

 

Ravilauantain viimeisenä lähtönä ajettu Gli Grand Prix -finaali päättyi Olli Koivusen tuuletuksiin. Ohjastaja nappasi makean voiton Staro Moschinon rattailla.

 

”Ennen loppusuoraa katsoin, että keulahevoset eivät olleet päässeet liian kauaksi karkuun. Se oli hyvä meille, sillä tämä on tosi nopea ja jaksaa kyllä tulla loppuun”, Olli Koivunen sanoi.

 

Nelivuotias, Harri Koivusen valmentama ja Heidi Taipaleen hoitama Staro Moschino on voittanut kaikki kauden kolme starttiaan.

 

Turkulaisen Koivusen tallista nähtiin Tampereella peräti kymmenen osallistujaa, ja menestystä tarjoilivat Staro Moschinon lisäksi muutkin hevoset. Talliin kakkossijan toi muun muassa Bismarck Comery, jonka omistaa Talli Hiihtoliito. Omistajaporukassa ovat mukana muun muassa hiihtäjät Iivo Niskanen ja Risto-Matti Hakola.

 

Lämminveristen avoimessa lähdössä voiton tyylitteli tauolta palannut Chief Orlando. Tapio Mäki-Tulokkaan valmentamaa kuusivuotiasta oritta ohjasti Mika Forss.

”Hevonen oli tänään vähän yli-innokas matkalla”, Forss kuvaili lähdön tunnelmia voittajaseremonioissa. ”Toisaalta se on olemassaan vähän sellainen hevonen, että kun tuo liikainto on pois, niin se on jopa vähän laiskakin. Mutta tietää lopussa sen, ettei toisia päästetä helpolla ohi.”

Ohjastaja ihasteli hevosen olemusta.

”Se on nyt paljon tasapainoisempi. Vesi kielellä odotellaan, mitä tämä vuosi tuo tullessaan. Chief Orlando on nyt sen ikäinenkin, että nyt nähdään, mille tasolle se nousee”, Mika Forss sanoi. 

Ravilauantai 16. maaliskuuta ravattiin Tampereen Teivossa. Kaikki Ravilauantain tulokset pääset lukemaan Hippoksen Heppa-järjestelmässä. Vapaasti käytettäviä kuvia löydät kuvapankista.

Lisätietoja:

Hanna Laakso
Tiedottaja, Suomen Hippos
hanna.laakso@hippos.fi
040 837 8403