Hyppää sisältöön

Antti Ojanperä Superlauantain sankari – Lexus Dream vei Oulun Number Onen

Historian toinen Superlauantai ravattiin Oulun Äimärautiolla ja Lahden Jokimaalla. Oulussa Number Onen voiton vei Markku Niemisen valmentama Lexus Dream, mutta päivän ykkösvalmentaja oli peräti viisi voittoa talliinsa kuitannut Antti Ojanperä.

Antti Ojanperä Raggari Lahti 110519 kuva Hippos Hanna Laakso
Antti Ojanperän tallin saldo Superlauantaina oli neljä voittoa. Ojanperä itse ohjasti Raggarin Suomen Cupin voittoon Jokimaalla. Kuva: Hippos/Hanna Laakso

Superlauantain mielenkiintoisimpiin lähtöihin Lahden päässä kuului suomenhevosten Suomen Cupin finaali. Voittajaksi ylsi Antti Ojanperän valmentama ja ohjastama Raggari, joka sai keulapaikan hevosten kaartaessa ensimmäistä kertaa takasuoralle ja piti siitä paikkansa maaliin saakka. Lopussa hyvin kirinyt Kartier ehti kakkoseksi, ja kolmanneksi ravasi Fiiling. Raggarin voittotulos oli 26,8/2140 metriä.

Kuusivuotiaan Raggarin omistaa Reima Kuisla Stable ja sen on kasvattanut Esko Ketola. Suomen Cupin finaalin ykkössija kasvatti sen voittosummaa 15 000 eurolla.

Valmentaja Ojanperä oli tyytyväinen hevosen esitykseen ja tallin viikonlopun tulokseen kokonaisuutena. Perjantain ja lauantain aikana hänen valmennettavansa nappasivat yhteensä peräti seitsemän voittoa.

”On mennyt kyllä paremmin kuin hyvin, ei voi oikein muuta sanoa”, pihtiputaalainen Antti Ojanperä hymyili.

Josveis Ari Moilanen Jutta Ihalainen
Oulussa Antti Ojanperän valmennettavien kanssa juhli Jutta Ihalainen. Josveisin ohjasti voittoon Ari Moilanen. Kuva: Hippos/Suvi Hakkarainen

Ojanperän tallin lauantain täydensi Oulun menestys. Santtu Raitala narutteli voitot MAS Champilla sekä Vappuäijällä, ja Ari Moilanen viimeisteli Äimäraution hattutempun kylmäveristen ykkössarjassa Josveisin kanssa.

Kymmenvuotias Paul Lindgrenin omistama ruuna kiihdytti keulapaikalle lähdössä ja hallitsi porukkaa maaliin asti. Voitto irtosi ajalla 22,9/2100m. Hienossa vireessä oleva Josveis on voittanut vuoden 11 startistaan nyt viisi.

”Se on kuin viini ja paranee vanhetessaan. Välillä tuntui, että siitepöly haittasi sitä, mutta takatalvi tuli väliin ja hevosella taas henki kulkee. Näytti hienolta”, iloitsi Ojanperän tallin edustuksesta Oulussa vastannut Jutta Ihalainen.

Lexus Dream Johanna Kyläkoski
Johanna Kyläkosken hoitama Lexus Dream onnistui alkuvuoden vastoinkäymisten jälkeen ja vei nimiinsä Oulun Number Onen. Kuva: Hippos/Suvi Hakkarainen

Äimäraution illan huipensi lämminveristen perinteinen Number One, jossa Ari Moilanen kannusti Markku Niemisen valmentaman Lexus Dreamin maalipaalulle niukasti ennen Special Promisea. Lähdön suosikki Lexus Dreamin voittoaika 11,3/1600m on kilpailun historian kolmanneksi kovin voittoaika. Lexus Dreamin omistavat Toni Lasila ja Toni Rytkölä.

”Huippuhyvä hevonen ja teki kyllä kovan esityksen. Töitä piti tänään tehdä, että kilpakumppanit pidettiin takana”, kolme voittoa Äimärautiolla ajanut Moilanen kertoi.

Lexus Dream otti Äimärautiolla vuoden ensimmäisen voittonsa. Finlandia-ajossa sijoitus oli laukan jälkeen yhdeksäs, mutta nyt tilipussi karttui 10 000 eurolla.

”Alkuvuonna on tuntunut, että mikään ei onnistu. Viimeksi kun oli hyvä lähtöpaikka, niin tuli laukka ja tuntui, että ei suju ollenkaan. Tänään meni hienosti”, viisivuotiaan ruunan hoitaja Johanna Kyläkoski huokaisi onnellisena.

Ranch Kelly Hannu Torvinen T.Rex Mika Forss 110519 Lahti kuva Hippos Hanna Laakso
Jokimaan Kultadivisioonakarsinnassa yhteen iskivät T.Rex ja Ranch Kelly. Kuva: Hippos/Hanna Laakso

Jokimaan viidentenä lähtönä ravatun Kultadivisioonakarsinnan loppuhuipennuksesta vastasivat keulassa ravannut T.Rex sekä sen perästä tilaa saatuaan kiriin lähtenyt Ranch Kelly. Viime vuoden Suur-Hollola-ajon sankaritar ja vuoden hevosena palkittu Ranch Kelly pääsi lähelle, mutta maaliviivan ensimmäisenä ylitti Mika Forssin ohjastama T.Rex. 

Voitto oli Tapio Mäki-Tulokkaan valmennettavalle toinen putkeen. Mika Forss kommentoi voittajahaastattelussa, että hevonen tuntui lähdön aikana olleen kuin hölkkälenkillä. 

”Tämä on vähän spesiaalihevonen, jollaisista minä juuri tykkään. Mutta totta kai, kun se kilpailee näin kovalla tasolla ja tekee hienoja esityksiä, se säväyttää vielä enemmän”, Forss sanoi.

Kaikki Superlauantain tulokset voit lukea Hippoksen Heppa-järjestelmästä.

Vapaasti käytettäviä kuvia sekä Oulusta että Lahdesta löytyy Suomen Hippoksen kuvapankista.