Hyppää sisältöön

Anne Laitiselle jaettiin Vuoden Kavionjälki -tunnustus 2018

Hevosalan Vuoden Kavionjälki -tunnustus 2018 jaettiin Tampereen Hevoset-messuilla lauantaina 7.4. järjestettävässä tilaisuudessa jo yhdeksättä kertaa. Palkinnon vastaanotti Hevosalan osaamiskeskus Hippolis ry:n toiminnanjohtajana vuosina 2009–2018 toiminut Anne Laitinen.

Palklaitinen_edited


Anne Laitinen vastaanotti 9. kertaa jaettavan Vuoden Kavionjälki -tunnustuksen Hevoset-messuilla Tampereella. Palkinnon luovuttivat Suomen Ratsastajainliitto ry SRL:n hallituksen puheenjohtaja Mikael Forstén, Suomen Hippos ry:n toimitusjohtaja Vesa Mäkinen sekä Hevoset-messujen projektipäällikkö Heli Lempinen. Kuva: Joonas Kolehmainen


Hevosalan osaamiskeskus Hippolis ry:n toiminnanjohtajana vuosina 2009–2018 toiminut Laitinen on edistänyt toiminnallaan ansiokkaasti hevostalouden toimintaedellytyksiä. Hän on osallistunut aktiivisesti alan edunvalvontaan ja kehittämiseen sekä rakentanut hyvää yhteistyötä yli lajirajojen eri sidosryhmien kanssa. Laitinen koordinoi myös vuoden 2017 Suomi 100 -ohjelmaan kuulunutta laajaa, koko hevosalan yhteistä kokonaisuutta, joka nosti ratsastus- ja raviurheilun välisen yhteistyön aivan uudelle tasolle. Laitisen kädenjälki on näkynyt vahvasti myös tietoa hevosalasta päättäjille välittäneessä Hevoset ja Yhteiskunta -projektissa.


Hevosalan järjestöt osallistuivat vuoden 2017 Suomi 100 -ohjelmaan yhteisellä Mahdollisuuksien hevonen -hankkeella. Samalla juhlittiin suomenhevosen 110-vuotta täyttävää kantakirjaa. Anne Laitinen koordinoi koko vuoden kestänyttä mittavaa kokonaisuutta, joka nosti ratsastus- ja raviurheilun välisen yhteistyön aivan uudelle tasolle. Juhlavuoden aikana toteutettiin yli tuhat erilaista tapahtumaa ja tekoa, jotka toivat hevosalan merkityksen suuren yleisön tietoisuuteen. Juhlavuosi jää aikakirjoihin vahvana hevosalan yhteistyön vuotena, joka toimii mallina alan kehittämiselle myös tulevina vuosina. 


Hippoksen ja SRL:n hallitukset jakavat Vuoden Kavionjälki -tunnustuksen vuosittain henkilölle tai taholle, joka on ansioitunut hevosurheilussa, hevosjalostuksessa, hevostaidoissa, koulutus- ja liiketoiminnassa tai joka on lisännyt hevosalan arvostusta ja tunnettuutta. Aiemmin palkinnon ovat saaneet PowerParkin Pekka Lillbacka ja Nordic King -ravitapahtuma (2017), Kontion perhe (2016), hyväntekeväisyysravuri Karl ”Kalle” Adam (2015), SRL:n pääsihteeri Fred Sundwall (2014), Ingmanin perhe (2013), Espoon Ratsupolut ry (2012), Eduskunnan Hevosystävien Seura (2011) ja Gun Järnefelt (2010).

Lisätietoja: 

Vesa Mäkinen, toimitusjohtaja Suomen Hippos ry
vesa.makinen@hippos.fi

puh. 040 523 8923