Hyppää sisältöön

Anna Hiltunen kasvatti johtoaan Juniorikypärät-kilpailusarjassa

Tänä vuonna ensimmäistä kertaa järjestettävän Juniorikypärät-kilpailusarjan toinen osalähtö ajettiin Teivossa. Kilpailusarja on suunnattu nuorille ohjastajille, mukana saavat olla 1995-2002 syntyneet juniorilisenssin haltijat. Teivon osalähtöön lähdettiin Anna Hiltusen johdossa, hän voitti kesäkuussa Turussa ajetun ensimmäisen osalähdön.

Anna Hiltunen sai tuulettaa Uniquesinen voittoa. Kuva: Maisa Hyttinen

Toisessa osalähdössä pidettiin hyvää vauhtia yllä koko lähdön ajan. Johtopaikalla ravannut Tiia Vehviläisen ohjastama Benjamin Song veti porukkaa reippaasti, ja sen rinnalla juossut Hiltusen ajokki Uniquesine oli niin ikään vauhdikkaalla päällä. Viimeisellä 500 metrillä eroja alkoi syntyä muuhun porukkaan, mutta Hiltunen ja Vehviläinen kävivät tiukan kamppailun loppusuoralla osalähdön voitosta. Voittajaksi vyöryi Hiltusen ohjastama Uniquesine.

Uniquesine voitti uudella ennätysajallaan 15,9a / 2140 metriä. Hevosta valmentaa Pasi Tikkala ja sen omistaa Tolkontiikki Tmi.

”Ensin ajattelin, että ajan johtopaikalle, mutta hevonen painoi niin paljon, että päätin jäädä toisen hevosen rinnalle juoksemaan. Ei käynyt mielessäkään kääntää sisäradan jonoon. Koko matkan tuntui siltä, että ohi mennään, säästelin vain loppuun ja annoin sitten mennä”, Hiltunen kertasi lähdön tapahtumia.

Hiltusen kausi Juniorikypärissä on alkanut täydellisesti. Kaksi osalähtöä ovat tuottaneet kaksi voittoa nastolalaiselle ohjastajalle. Hiltunen on monipuolinen ohjastaja, hän ohjastaa kärrylähtöjen lisäksi montélähdöissä.

”Kilpailu on alkanut osaltani tosi hyvin. Tavoitteena on päästä ajamaan enemmän hevosilla, ja saada hyvää mainetta”, Hiltunen kertoi.

Kolmanneksi osalähdössä sijoittunut Mira Oksakari on kilpailusarjassa toisena. Tiia Vehviläinen nousi jaetulle kolmannelle sijalle. Seuraavan kerran Juniorikypärät kilpailevat Forssassa 18. elokuuta.

Pistetilanne 2. osalähdön jälkeen

1. Anna Hiltunen 32 pistettä

2. Mira Oksakari 19

3. Eveliina Sarismala 18

3. Tiia Vehviläinen 18

5. Tomi Kitunen 16

6. Johan Hjelt 15
7. Ronja Röpelinen 14
7. Sara Hautamäki 14

9. Siiri Mäkinen 13

10. Ronja Salo 11

11. Verna Sankari 8

12. Reetta Tervonen 6