Hyppää sisältöön

Anders Järnerotin toimenkuva laajenee Suomen Hippoksessa

Orilautakunnan (lämminveriset ravihevoset) puheenjohtaja Anders Järnerotin toimenkuva laajenee Suomen Hippos ry:ssä. Järnerot toimii jatkossa osa-aikaisesti lämminverijalostuksen asiantuntijana, erityisesti kansainvälisen ravijalostuksen näkökulmasta. Samalla jalostuspalveluissa työskennellyt Suvi Louhelainen siirtyy kokoaikaisesti Suomen Hippoksen hallintoon mm. kehitystoiminnan tehtäviin.

Anders Järnerot
Ruotsalainen Anders Järnerot on toiminut mm. Norjan jalostusjohtajana. Kuva Pirje Fager-Pintilä


- Suomalainen lämminverijalostus vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta. Kuten kaikkialla Euroopassa, myös Suomessa on mahdollista käyttää huippuoriita. Suuri osa jalostuksen laadusta tulee kuitenkin emälinjoista. Uskon, että Norjan lämminverijalostuksen onnistumisen avaimena on ollut nimenomaan hyvät emälinjat. Myös suomalaisessa jalostuksessa tulee panostaa hyviin emälinjoihin ja tiedon tuottaminen tästä kasvattajille on erittäin tärkeää, Järnerot kertoo.

 

Emälinjan lisäksi Järnerot painottaa pohjoismaisen yhteistyön tärkeyttä.

- Pohjoismainen yhteistyö on yhä tärkeämpää. Kannatan yhteistä arvostelujärjestelmää Pohjoismaiden välille. Voisimme tehdä myös yhteistä tutkimustyötä sekä järjestää yhteisiä koulutuksia. Lisäksi meidän tulisi toimia yhdenmukaisesti sekä kasvatuksen että raviurheilun osalta. Näin olisimme vahvempia UET:n kokousten neuvottelupöydässä tai maailmakonferenssissa. 

 

Suomen Hippoksen jalostusjohtaja Minna Mäenpää odottaa mielenkiinnolla lisääntyvän yhteistyön tuloksia.

- Olen todella ilahtunut siitä, että Anders otti vastaan ehdotukseni asiantuntijaroolin lisäämisestä. Yhteistyö Andersin kanssa orilautakunnan osalta on toiminut todella hyvin ja näen, että tämä ratkaisu tukee vahvasti lämminverijalostuksen ja -kasvatuksen kehittämistä. Anders jatkaa edelleen orilautakunnan puheenjohtajana, mutta tulee olemaan aktiivisemmin mukana myös oriiden pisteryhmässä. Lisäksi hän tulee analysoimaan sekä ulkomaista että kotimaista tilastotietoa ja kirjoittamaan asiantuntija-artikkeleita ajankohtaisista asioista. Andersilla on vahva kokemus sekä Ruotsin että Norjan jalostustoiminnasta ja sitä kautta pääsemme pureutumaan entistä enemmän pohjoismaiseen yhteistyöhön ja sen aktivoimiseen. Odotan lisäyhteistyön tuloksia suurella mielenkiinnolla, Mäenpää valottaa. 

 

Lämminverijalostus on Järnerotille sydämen asia.

- Odotan innolla työskentelyä Suomen Hippoksessa lämminverisen ravijalostuksen saralla. Vielä on aikaista sanoa mitä kaikkia ehdin vuoden aikana työstämään, sillä minulla on myös päivätyö opetuksen parissa, mutta aihe on minulle tärkeä ja annan sille sen ajan minkä pystyn, Järnerot päättää.

Lisätietoja

Suomen Hippos ry, Minna Mäenpää, jalostusjohtaja, 020 760 5250, minna.maenpaa@hippos.fi