Hyppää sisältöön

Amira El Jahiri voitti ensimmäisen Montekypärien osalähdön

Amira El Jahiri kunniakierroksella Barista Oakin kanssa

Amira El Jahiri voitti ensimmäisen Montekypärien osalähdön Barista Oakilla. Kuva: Hanna Närhinen

Ensimmäinen Montekypärien osalähtö ajettiin Vermossa. Kilpailusarja järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa, ja se on tarkoitettu vähemmän ohjastaneille monteohjastajille. Ensimmäisen osalähdön voittoon kirivät Amira El Jahiri ja hänen ohjastamansa Barista Oak.

Matias Salon valmentama Barista Oak teki Suomen debyyttinsä Montekypärien osalähdössä. Double Ice Stablen omistama ruuna muutti Ruotsista Salon talliin keväällä. El Jahiri oli saanut lähtöön selkeät ajo-ohjeet, jotka tuottivat voittoisan lopputuloksen. Barista Oak kiri helposti lähdön ykköseksi ajalla 16,7a/2120 metriä.

”Puhuttiin, että vaan pidän, pidän. Että pakko päästä sisäradalle turvaan, ei ole väliä jäänkö neljäs tai viides sisälle, että tilaa tulee varmasti lopussa”, El Jahiri kertasi.

Iittiläinen Amira El Jahiri oli testannut Barista Oakia kerran ennen Vermon osalähtöä.

”Kotona ajoin selästä, Matias ajoi minun edessäni silloin, ja se oli sellainen rauhallinen. Mutta oli fiilis, että jos kääntäisin rinnalle, olisi hauikset ollut hapoilla”, El Jahiri kertoi.

Vaikka hevonen oli melko uusi tuttavuus ohjastajalleen, valmentaja Matias Salo on erittäin tuttu henkilö El Jahirille. Hän työskentelee Salon tallilla viisi päivää viikossa. Jahirin vastuualueisiin kuuluvat tallin tavalliset arkiaskareet kuten karsinoiden siivous sekä heinien ja vesien kantaminen hevosille.

Sen lisäksi, että El Jahiri työskentelee Salon tallilla, hänellä on myös omia hevosia.

”Mulla on kahdeksan hevosta omassa tallissa ja varsa. Siellä on kolme valmennettavaa”, El Jahiri kertoi hevosistaan, joista toistaiseksi menestynein on Ramble On, joka on pärjännyt hienosti montessa.

Montekypärien kausi jatkuu 17.6. Kaustisella, ja El Jahiri lähtee sinne johtoasemassa. Hän ei kuitenkaan ota suuria menestyspaineita, vaikka ensimmäisen lähdön tulos olikin täydellinen.

”Lähden avoimin mielin, toivottavasti saan hevosen lähtöön. Aina ratkaisee lähdön kulut, että mitä siellä käy”, El Jahiri totesi.

Lähdössä toiseksi sijoittui Suvi Vaittinen, jonka hevonen Callela Everest kilpaili ensimmäistä kertaa montessa. Kolmanneksi kiri Heta Huuskolan ohjastama Johnny Flame, jota valmentaa pesäpalloilija Juha Puhtimäki.

Pistetilanne 1. osalähdön jälkeen

1.Amira El Jahiri 16 pistettä
2. Suvi Vaittinen 12
3. Heta Huuskola 10
4. Miisa Pulkkanen 9
5. Iida Vastamäki 7
6. Noora Kivimaa 6
7. Arttu Juvonen 5
8. Elina Miettunen 1
8. Pia-Maria Moilanen 1
8. Tiia Vehviläinen 1