Hyppää sisältöön

Ainutlaatuinen virtuaalistudio kruunaa TotoTV:n uuden ilmeen

Veikkaus uudistaa TotoTV:n lähetyksiä vuodenvaihteessa niin, että sen varmasti huomaa. Ainutlaatuinen virtuaalisstudio tuo täysin uuden ja modernin ilmeen raviurheilun seuraamiselle. Uutta on myös yhteistyö sisällöntuotannossa Constra Groupin Storyteamin kanssa.

469487b0-ceba-4b87-8a12-399a408c0f1cTältä näyttää jatkossa TotoTV:n virtuaalistudio.

Virtuaalistudio tuo uuden ja muuttuvan ilmeen TotoTV:n lähetyksiin maanantain uusista Magic Monday -raveista, Vermon keskiviikkoraveista ja lauantain Toto76-raveista. Pöytä ja juontajat ovat fyysisesti Pasilassa, mutta studion muut elementit luodaan tietokoneella. Näin taustalla voidaan nähdä esimerkiksi kuvaa molemmilta Magic Mondayn raviradoilta yhtä aikaa.

- Tämä on modernia ja katsojia uudella tavalla palvelevaa digitaalista teknologiaa. Haluamme tuoda raviurheilun seuraamisen samalle tasolle esimerkiksi jääkiekon Liigan tai jalkapallon Veikkausliigan kanssa, kertoo tv-tuottaja Juha Laasila Veikkauksesta.

Virtuaalistudio modernisoi ravilähetyksiä voimakkaasti, mutta pitää katsojan keskiössä.

- Luomme uusia mahdollisuuksia katsojaa palvelevalle tarinankerronnalle ja pelaajia auttavan hyötytiedon jakamiselle.

TotoTV:n uusi virtuaalistudio aloittaa 1.1. maanantaina. Tuolloin ravataan ensimmäistä kertaa kahdella radalla Magic Mondayn Toto65-peli, josta lähetys tulee kello 18-21. Keskiviikkoisin Vermon ravit televisioidaan kello 18-21 ja lauantain Toto76-ravit kello 14-18.

Virtuaalistudion teknisestä toteutuksesta vastaa Streamteam Nordic Oy. Toimitusjohtaja Juha Koskela tähdentää, että uusi tekniikka avaa visuaalisesti värikkään, informatiivisen ja nopeasti muutoksiin reagoivan studioilmeen.

- Nykyään ravien kuvauksissa käytössä oleva monikameratekniikan etäohjausmalli saa nyt rinnalleen virtuaaliteknisen studiototeutuksen. Toteutusta kehitetään jatkuvasti sekä teknisillä että työnkulullisilla uudistuksilla. Näin katsojat saavat sisällöt entistä monipuolisemmin tarjolle ja samalla mahdollistetaan lähetyksiin elämyksellinen tarinankerronta yhdessä sisällöntuotannon kanssa.

Vuodenvaihteesta alkaen ravien sisällöntuotannosta vastaa kaksi kokenutta televisioalan tekijää eli Tuomas Tahvanainen ja Kalle Siira Constra Groupin Storyteamistä.

- Halusimme teknisen mullistuksen lisäksi tuoda uusia tuulia myös sisältöön, kertoo Juha Laasila.

TotoTV näkyy maksutta Veikkauksen noin kahdelle miljoonalle Etuasiakkaalle. Lisäksi lähetystä jaellaan edelleen entisissä kaapeliverkoissa.

Raviurheilun kokonaisnäkyvyys eri kanavissa ratkeaa lähiviikkoina.

Uusi Magic Monday yhdistää Toto65-pelin kahdelta radalta


Vuosi 2018 tuo Suomeen täysin uudenlaisen Toto-pelin, kun Toto65-peli ravataan maanantai-iltaisin kahdella radalla vuoron perään. Kuusi kohdelähtöä pystytään viemään läpi runsaan tunnin sisällä. Ratapareina toimivat Kouvola-Kaustinen, Forssa-Kuopio, Jyväskylä-Lappeenranta, Tampere-Oulu, Joensuu-Turku ja Lahti-Seinäjoki.

Magic Mondayksi ristitty uusi tapahtuma ottaa paikkansa ravikalenterissa tammi-maaliskuussa ja loka-joulukuussa. Ensiesitys nähdään 1.1.2018, jolloin Toto65-kierroksen isäntiä ovat Kouvola ja Kaustinen. Magic Mondayn rataparit on valittu etäältä toisistaan, joten ne eivät syö suosiota toisiltaan.

Kummallakin paikkakunnalla ravataan kuusi lähtöä, joista kummaltakin radalta kolme on maanantain uutuuspelin kohteina. Ravien lähdöt ajetaan vuoron perään järjestävillä radoilla. Tapahtuma etenee nopealla tempolla ja muodostaa kaikkiaan kahdentoista lähdön elämyksen.

- Uusi raviurheilun peli- ja urheilukonsepti istuu hyvin muuten hiljaisiin maanantai-iltoihin. Satsaamme uuteen tuotteeseen TotoTV-lähetyksissä ja myös jackpoteja on tulossa Toto65-peliin, kertoo Veikkauksen toto- ja pöytäpelien liiketoimintapäällikkö Petri Huikko.

Kilpailijoille tarjotaan ryhmäajoina kuusi sarjaa kummallakin järjestävällä raviradalla. Toto65-sarjojen ensimmäiset palkinnot ovat 2 000 euroa ja muiden sarjojen 1 000 euroa. Magic Monday -päivinä ajetaan lisäksi Toto76-divisioonakarsintoja.
TotoTV tarjoaa viihdettä viiveettä

Kahdentoista lähdön nopearytmistä kokonaisuutta Magic Mondayta seurataan tiiviisti TotoTV:ssä. Lähdöt seuraavat toisiaan vuorottelun ansiosta tavanomaista nopeammin, jolloin nähtävää kaviouralta ja mielenkiintoisia poimintoja kulisseista on lähes tauotta. Vastaavasti totuttuja seremonioita ja perinteistä ravien TV-kuvaa nähdään hieman vähemmän.

- Magic Monday tekee masentavasta maanantaista taianomaisen uudella lähestymistavallaan. Kun yhdellä radalla ajetaan tavallisesti kolme lähtöä tunnissa, kahdella radalla päästään tuplamäärään. Perinteinen rytmi säilyy kaikissa muissa raveissa, joten lajin perusta ja perinteet eivät tästä järky, muistuttaa Toto-pelien tuotepäällikkö Juha Ahjolinna.
Päivän Pari tekee paluun

Magic Monday tuo takaisin urheilupelien Päivän Pari -pelin, jota pelattiin Veikkauksella raveihin vuoden 2001 loppuun asti – maanantaisin.

Päivän Pari keräsi parhaimmillaan miljoonan markan liikevaihdon viikossa. Ravien Päivän Pari -peli lanseerataan uudestaan raveihin nopeutetulla aikataululla ja uudella katselukokemuksella. Peliaikaa on maanantaisin noin kello 20.05:een asti.

TotoTV:n lähetys Magic Mondayn raveista alkaa kello 18.00 ja on jälkipeleineen ohi klo 21.00.

Magic Monday pähkinänkuoressa


    Ravataan kahdella radalla samana iltana huhti-syyskuun kesäkauden ulkopuolella.
    Rataparit ovat Kouvola-Kaustinen, Forssa-Kuopio, Jyväskylä-Lappeenranta, Tampere-Oulu, Joensuu-Turku ja Lahti-Seinäjoki.
    Toto65-lähdöt käynnistyvät kello 19.20. Toto65-rivi on valmis runsasta tuntia myöhemmin.
    Toto65-pelin kohdelähdöt 1, 3 ja 5 ravataan rataparista pohjoisemmalla, kohdelähdöt 2, 4 ja 6 eteläisemmällä.
    Kohdelähdöt ajetaan 12 minuutin välein.
    TotoTV tarjoaa lähtöjen lisäksi ennakkotunnelmat ja jälkipelit.


VeikkausVeikkaus on kotimainen peliyhtiö, ja meillä on erityinen tehtävä. Haluamme, että pelejämme pelataan turvallisesti ja maltilla. Rahapelejämme pelaavat lähes kaikki aikuiset suomalaiset, ja meillä on yli kaksi miljoonaa etuasiakasta. Pelaajien ansiosta yhteiseen hyvään kertyy yli miljardi euroa vuodessa. Pelien tuotoilla tarjotaan mahdollisuuksia parempaan elämään.