Hyppää sisältöön

Aidan Wee B-ponien ylivoimaiseksi nelivuotismestariksi

Nina Hännisen ohjastama ja valmentama Aidan Wee teki heti lähdön alusta asti selväksi, kuka on tänä vuonna B-ponien paras nelivuotias.

Nina Hänninen ja Aidan Wee jättivät vastustajansa kauas taakseen. Kuva: Hippos / Iita-Maria Ahtiainen

B-ponien nelivuotismestaruuskilpailu avasi Jokimaan lauantain 26. lokakuuta. Lähtöauton siivekkeiden taakse oli kerääntynyt viisi russponia, joista ehdoton ykkössuosikki Aidan Wee nappasi lopulta 300 euron ykköspalkinnon ylivoimaisella suorituksella.

Nina Hännisen omistaman, valmentaman ja ohjastaman ponin juoksu kulki tänään kevyen näköisesti.

"Meno oli tänään helppoa, tämä oli tällainen kevyt hiitti. Varaa jäi vaikka millä mitalla", Hänninen myönsi voittajahaastattelussa.

Voitto oli Linda ja Laura Mattilan kasvattamalle Aidan Weelle vuoden kuudes ja koko uran kahdestoista. Voittoaika oli 2.11,9 / 1640 metriä.

"Loppukausi ei ollut nyt  hirveän hyvä, mutta tässä on ainesta kehittyä vielä pitkälle. Parin vuoden päästä voidaan olla jo avoimella tasolla."

Reilusti yli 200 voittoa urallaan saavuttanut Hänninen on vannoutunut poniraviurheilija, eikä ole siirtymässä hevosten ohjaksiin ainakaan vielä lähitulevaisuudessa.

"Minulla on seitsemän russia treenissä nyt, ja niiden varalle on paljon suunnitelmia. Kyllä nyt on tarkoitus vielä ainakin pari vuotta jatkaa poneilla. Hevoset ei kiinnosta vieläkään", ohjastaja hymyili.

Toiseksi lähdössä sijoittui Emilia Ritakallion ohjastama Yippee's Abigail ja kolmanneksi Tiia Töyrylän ajokki Docka Set. 

Nina Hänninen on kertonut Aidan Ween olevan yksi hänen uransa parhaista poneista. Kuva: Hippos / Iita-Maria Ahtiainen