Hyppää sisältöön

Aapo Teperi – Suomenhevosliiton valinta vuoden 2011 hevoskasvattajaksi

Ravikuningas A.T. Ekon kasvattaja, satakuntalaistunut karjalainen Aapo Teperi on onnistunut suomenhevosten jalostamisessa jo kauan ja erinomaisesti. A.T. Eko on tietenkin se tunnetuin, mutta vain lavean huipun korkein kohta.

Aapo Teperin kaikista A.T. –etukirjaimilla varustetuista kasvateistaan lähes 40 prosenttia on alittanut tähtijuoksijarajan. Jos tarkastellaan vain Teperin kilpailuikäisiä kasvatteja, luku nousee lähes 50 prosenttiin. Ennätysluokkaista jalostustyötä.

Teperi ei ole onnistunut vain yhdellä tammalla tai tammasuvulla. Kosketus on ollut midasmainen. Kuningas A.T. Ekon emä A.T. Viksu on myös kolmen muun alle 1.30-juosseen ravurin emä. Näistä derbynsä kakkonen A.T. Veli ja A.T. Visku ovat ravikuningasveljensä tavoin myös valiojuoksijoita. Toinen Teperillä vaikuttanut tamma Eri-Veitikka jätti peräti seitsemän tähtijuoksijaa. Kasvatteja yhdistävä tekijä löytyy myös kovista voittoprosenteista.

Teperin jalostustyö jatkuu edelleen Köyliössä Kallismaantiellä. Ahkeruus ja positiivisuus näkyvät jo kotitilan lähiympäristöä katsellessa; kaikki on ihailtavan siistiä ja kaunista.