Hyppää sisältöön

A-ponien vanhin suurkilpailu ravataan Vermon Derby-lauantaina – ”Kovin lähtö, jonka minun ponini ovat koskaan juosseet”

Brigatin Kaira Prinsess ja Siiri Kanniainen ovat napanneet tältä kaudelta jo kaksi suurkilpailuvoittoa. Kuva: Hippos / Mia Mäki-Maunus.

Brigatin Kaira Prinsess ja Siiri Kanniainen ovat napanneet tältä kaudelta jo kaksi suurkilpailuvoittoa. Kuva: Hippos / Mia Mäki-Maunus.

Jo vuodesta 2001 ravattu A-ponien vanhin suurkilpailu Kipinä Cup ravataan tulevana lauantaina Vermo Areenalla Suurena Suomalaisena Derbypäivänä. Mukana on täysi 16 kivikovan ponin lähtö, josta löytyy useita kesän suurkilpailuvoittajia. Siilinjärveläinen Siiri Kannianen tuo suurkilpailuun kaksi valmennettavaansa Brigatin Kaira Prinsessin ja Kaunisrannan Philippan.

”Hyvillä mielin lähdemme Vermoon. Erityisen kova lähtö on luvassa ja kovin lähtö, jonka minun ponini on koskaan juosseet. Pärjäämisodotuksia ei oikeastaan ole, kunhan molemmat juoksisivat hyväksytysti ja hyvänä päivänä Brigatin Kaira Prinsessillä on mahdollisuus rahasijaan”, kertoo ponien valmentaja Siiri Kanniainen.

Siilinjärveläisen Kanniaisen kiinnostus hevosiin lähti jo varhain kotoa. Poniajokortin Kanniainen ajoi keväällä 2019, josta alkoi kilvanajo ensimmäisellä omalla valmennettavalla Huovilan Heinzillä. Pian kuvioihin tuli myös toinen poni Kaunisrannan Philippa.

”Menestyksen myötä Kaunisrannan Philipan edellinen omistaja halusi antaa minulle valmennukseen myös Brigatin Kaira Prinsessin”, pohjustaa Kanniainen.

Kanniaisen valmennuslistalta löytyy Kaunisrannan Philippan ja Brigatin Kaira Prinsessin lisäksi myös Kaunisrannan Heluna ja Brigatin Poker. Kanniainen itse on ohjastanut tällä kaudella jo useamman suurkilpailuvoiton, jotka ovat Kanniaisen mukaan parhaita muistoja ponien kanssa.

Kaunisrannan Philippa ja Siiri Kanniainen veivät tämän vuoden Pikkuviulisti suurkilpailun. Kuva: Hippos / Mia Mäki-Maunus.
Kaunisrannan Philippa ja Siiri Kanniainen veivät tämän vuoden Pikkuviulisti suurkilpailun. Kuva: Hippos / Mia Mäki-Maunus.

”Brigatin Kaira Prinsess on vielä vähän keskenkasvuinen poni, mutta sillä on todella kova kilpapää ja se yrittää startissa aina kaikkensa. Kaunisrannan Philippa on ollut tosi varhaiskypsä poni, mutta sillä on ollut omia ongelmiaan matkan varrella. Sekin on tosi kova kilpaponi ja sillä on oikeastaan aina hyvä päivä, joka tekee sen kanssa kilpailemisesta helppoa”, summaa Kanniainen.

Ponien suurkilpailukausi jatkuu heti maanantaina Kuopiossa, jossa ravataan A-ponien Mini Stakes suurkilpailu. Kotiradan kilpailuun Kanniainen ilmoittaa Kaunisrannan Philippan. Brigatin Kaira Prinsessin seuraava tähtäin on Tampereella 2.10. ravattava Poni-Kriterium. Kuitenkin Teivoa ennen on tarkoitus ajaa ainakin muutama lähtö.

Vermon Kipinä Cupissa Kaunisrannan Philippa lähtee matkaan numerolta kuusi ohjastajanaan kuopiolainen Väinö-Kalle Korhonen. Brigatin Kaira Prinsess starttaa 60 metrin takamatkalta numerolta 10 valmentaja Siiri Kanniaisen ohjastamana.

Lähdössä ovat Kanniaisen suurkilpailumenestyjien lisäksi mukana muun muassa tämän vuoden ponikuningatar Jumi, Suomi-Ruotsi-maaottelun sankari Ekslätts TNT ja 5-vuotiaiden Poniderbyn voittaja Pikku Humanteri. Viime vuoden voittaja Hietarannan Julia ei osallistu tämän vuoden mittelöön.

A-ponien Kipinä Cup avaa Vermon Suuren Suomalaisen Derby-lauantain klo 12:30. Kilpailu ravataan 1620 metrin tasoitusajona ja sen pääpalkinto on 300 euroa.

Kipinä Cup 2021 lähtölista

 1. Little Darling / Eerika Koskenvalta
 2. Rondeletia Wilson / Hanna Uljas
 3. Ekslätts TNT / Pinja Lännenpää
 4. Kiikun Vivian / Peppina Timonen
 5. Adorlee / Toivo Lehtonen
 6. Kaunisrannan Philippa / Väinö-Kalle Korhonen
 7. Ulfberht / Beea-Noora Kyynäräinen
 8. Sannikon Rinsessa / Emmi Innanen
 9. Tepsutti / Alina Myllymäki
 10. Brigatin Kaira Prinsess / Siiri Kanniainen
 11. Annagaard Rhodos / Jenna Peltola
 12. Aarteen Timantti / Lotta Mässeli
 13. Dilbert Great / Joona Ikonen
 14. Pearl Cloud / Maija Alfreds
 15. Jumi / Maria Kiukas
 16. Pikku Humanteri / Ronja Grönmann

Ponien suurkilpailu kalenteri >