Hyppää sisältöön

3-vuotiaiden valtakunnallisessa varsanäyttelyssä 24 osallistujaa

3-vuotiaiden suomenhevosten valtakunnallinen varsanäyttely järjestetään Tampereella Hevoset -messujen yhteydessä sunnuntaina 9. huhtikuuta. Näyttelyyn osallistuu yhteensä 24 varsaa, joista tammoja on 11 ja oritta 13.

Kaitaisten Veijari 14082016 Fager-Pintilä2-vuotiaiden suomenhevosten valtakunnallisen varsanäyttelyn viime vuonna voittanut Kataisten Veijari saapuu Tampereelle puolustamaan mestaruuttaan. Kuva Pirje Fager-Pintilä.


Näyttelyn alkukilpailu järjestetään aamupäivän aikana Teivon raviradalla. Viisi parasta varsaa pääsee Tampereen Messu- ja urheilukeskuksessa järjestettävään finaaliin, jossa voittajalle on luvassa 1 000 euron ykköspalkinto. Finaali nähdään Hevoset -messuilla klo 15.30 alkaen. Viime vuonna näyttelyn voitti Hurmuriprinssi (Friisin Paletti).

 

Aikataulu:

klo 8.00 Ilmoittautuminen alkaa

klo 8.10 Mittaus alkaa

klo 8.30 Arvostelu alkaa ohjelman mukaisessa järjestyksessä (arvioitu arvosteluaika n. 5-6 varsaa / tunti)

klo 13.30 Arvostelu Teivossa päättyy

klo 15.30 Viiden parhaan varsan loppuarvostelu Tampereen messu- ja Urheilukeskuksessa

 

Näyttelypalkinnot:

1. 1000 € 
2. 500 € 
3. 300 € 
4. 200 € 
5. 150 €

Lisäksi kaksi 100 euron kannustuspalkintoa.

 

Voittajalle Pohjois-Hämeen Hippoksen Säätiön loimi, muille finalisteille loimen ovat lahjoittaneet: Hämeen Hevosenomistajain Yhdistys, Suomenhevosliitto, Suomenratsut ja Teivon Ravikeskus. Suomenpienhevosyhdistys lahjoittaa loimen parhaalle P-suunnan varsalle ja Hämeen hevosjalostusliitto lahjoittaa loimen näyttelyn parhaalle tammalle.

 

Näyttelylautakunta:

Jenni Timlin (pj), Veikko Hakala, Outi Ruottinen, Kai Tuusa, Minna Mäenpää (siht), mittaus ja kavioiden arvostelu Markku Nisula ja Johanna Sianoja.

 

Käsiohjelma 

 

Rekisteröintipalvelut Suomen Hippoksen messuosastolla

Suomen Hippos ry on mukana Hevoset –messuilla myös näytteilleasettajana ja avaa osastopaikallaan A 1041 hevosalan ihmisiä palvelevan rekisteröintipisteen. Osastolla voit esimerkiksi hoitaa hevosen tietokantaan merkitsemisen tai omistajanvaihdoksen kuntoon helposti messujen yhteydessä. Rekisteröintipiste on avoinna lauantaina 8. huhtikuuta 9.-14.00.

 


Valtakunnallinen varsanäyttely on 3-vuotiaiden suomenhevosten näyttelykauden huipentuma. Näyttelytulokset ovat puolueeton arvostelu hevosen tai ponin rakenteesta ja liikkeistä sekä siinä nähdään viitteitä sen vanhempien jalostusarvosta. Näyttelyn järjestää Hämeen Hevosjalostusliitto ry yhteistyökumppaneinaan Pohjois-Hämeen Hippoksen säätiö, Teivon Ravikeskus, Suomen Hippos ry ja Tampereen messut.