Hyppää sisältöön

Ratsuoripäivät

Ratsuoripäivät 20.-23.4.2023
Ypäjän Hevosopistolla 

Ratsuoripäivät ovat suomalaisen ratsuhevos- ja ratsuponikasvatuksen näyteikkuna, joka kerää yhteen ratsupuolen vaikuttajat. Ratsuoripäivillä ratsu- tai ratsuponioriille haetaan jalostukseenkäyttöoikeutta suomalaisen lämminverisen ratsuhevosen eli FWB:n ja suomalaisen ratsuponin eli SRP:n jalostukseen sekä jalostusarvostellaan R- Pr, Pa ja T-suunnan suomenhevosia.

Ilmoittautuminen Ratsuoripäiville päättyy 9.3.2023. Ilmoittautuminen tapahtuu Heppa-järjestelmän kautta.

Ratsuoripäivillä lämminveriset 3–5-vuotiaat oriit suorittavat ikäluokan kriteerien mukaisen oritestin ja vanhempien oriiden arvioinnissa huomioidaan niiden kilpailusuoritukset. Suomenhevosoriiden jalostusarvostelussa eläinlääkäri tarkistaa oriin terveydentilan ja lautakunta arvostelee oriita jalostusohjesääntöjen määrällä tavalla. Oriit saavat jalostukseenkäyttöoikeuden käytyään orinäyttelyssä. Oriille annetaan muun arvostelun lisäksi kirjallinen selvitys suvusta ja suorituksista, jossa kiinnitetään huomioita erityisesti suvun geneettiseen monimuotoisuuteen.

Lämminveristen ratsuhevosoriiden ja ratsuponioriiden 3-5 -vuotiaiden suorituskyvynkokeet kestävät perjantaista lauantaihin, jalostusarvosteltavat 6-vuotiaat ja vanhemmat oriit arvostellaan lauantaina. R- ja Pr-suunnan suomenhevosratsujen arvostelu on  kaksipäiväinen lauantaista sunnuntaihin, Pa-suunta jalostusarvostellaan lauantaina. T-suunnan aikataulu selviää ilmoittautumisen päätyttyä.

Orilautakunta, FWB ja SRP:

Orilautakunta, suomenhevoset: