Hyppää sisältöön

Tutustu Nuorisogaalan palkintokategorioihin

Oman valmennustoiminnan aloittanut Vilja Kivinen palkittiin vuoden 2017 Nuorisogaalassa Vuoden ystävänä. Kuva: Helena Hyvämäki-Mäenpää

Vuoden 2021 Nuorisogaalassa on hieman aikaisempaa vähemmän palkintoluokkia. Päätös palkintoluokkien vähentämisestä tehtiin jo syksyllä 2020, viime vuoden Nuorisogaalaa silmällä pitäen. Poikkeustilanne kuitenkin esti Nuorisogaalan järjestämisen livetapahtumana, ja videogaalaan päädyttiin ottamaan vanhat palkintoluokat.

”Kentältä on tullut toivetta, että Nuorisogaalassa olisi enemmän aikaa myös vapaalle seurustelulle. Gaalailta on ollut pitkä ja kiireinen, kun palkintoluokkia on ollut niin paljon. Vastasimme pyyntöön, ja päätimme vähentää palkintoluokkia ja samalla lisätä mahdollisuuksia keskustelulle ja verkostoitumiselle. Nuorisogaala on nuorten tärkeä kohtaamispaikka, jossa heidän on mahdollista tutustua toisiinsa vapaamuotoisesti.”, kertoo nuorisovaliokunnan silloinen puheenjohtaja Minna Kuusisto.

Tänä vuonna Nuorisogaalassa on yksi uusikin palkintoluokka: Vuoden ponivalmentaja. ”Nuorisogaalan palkintoluokissa ei ole ennemmin huomioitu tilannetta, jossa nuori ei välttämättä ajakaan itse kilpaa ponilla, vaan ainoastaan valmentaa sitä.”, Kuusisto kertoo päätöksen taustoista. ”Halusimme nostaa valmentajia enemmän esille myös Nuorisogaalassa, koska he tekevät tärkeää työtä ponin menestyksen eteen, eivätkä he pääse aina samalla lailla valokeilaan kuin ohjastaja.”

Tornion Nuorisogaalan palkintokategoriat:

Paras 4‐v A‐poni
Paras 4‐v B‐poni
Paras 5‐v A‐poni
Paras 5‐v B‐poni
Paras Vanhempi A‐poni
Paras vanhempi B‐poni
Paras valmentaja (Uusi palkintoluokka)
Nopein A‐poni
Nopein B‐poni
Paras A‐ponivaljakko
Paras B‐ponivaljakko
Vuoden sykähdyttävin hetki
Vuoden aktiiviohjaaja
Vuoden poniravirata
Vuoden montéponi
Vuoden montéohjastaja
Vuoden P1-lisenssin haltijat (sijat 1-3)
Vuoden P2/J-lisenssin haltijat (sijat 1-3)
Vuoden P3/J-lisenssin haltija
Vuoden ystävä
Vuoden A-ponikasvattaja
Vuoden B-ponikasvattaja

Lisätietoja: nuoriso- ja harrastustoiminnan koordinaattori Johanna Pökkä, johanna.pokka@hippos.fi, 040 632 8182