Hyppää sisältöön

Suomen Hippoksen valtuuskunnan nuorisoedustajan ja varaedustajan vaalit

Suomen Hippoksen nuorisovaliokunta toteuttaa vaalin Suomen Hippoksen valtuuskunnan nuorisoedustajan ja varaedustajan valitsemiseksi.

Valtuuskunta on Suomen Hippoksen ylin päättävä elin ja se kokoontuu vuosittain kevät- ja syyskokoukseen. Kokoukset ovat useimmiten olleet Vermon raviradalla arkipäivisin ja ne kestävät useita tunteja.

Valtuuskunta koostuu Suomen Hippoksen jäsenyhdistysten valitsemista henkilöistä ja varsinaisten jäsenten lukumäärä on 42. Nuorisoedustajalla on puhe- ja läsnäolo-oikeus, mutta ei äänioikeutta.

Valtuuskunta valitsee mm. Suomen Hippos ry:n hallituksen sekä hyväksyy talousarviot ja tilinpäätökset.

Nuorisoedustajan rooli valtuuskunnassa on tuoda esiin nuorisotoimintaa ja myös puhua nuorisotoiminnan puolesta. Lisäksi sinulla tulee olla mahdollisuus sitoutua toimintaan kolmeksi vuodeksi sekä halukkuutta kehittää nuoriin liittyviä asioita.

Nuorisoedustajan ja varaedustajan tulee olla iältään 18-28-vuotiaita ja heillä tulee olla vankka kokemus raviurheilusta. Edustajat valitaan kaudeksi 2024-2026.

Valtuuskunnan lisäksi sekä nuorisoedustaja että varaedustaja kuuluvat Suomen Hippoksen nuorisovaliokuntaan, joka kokoontuu noin seitsemän kertaa vuodessa, pääosin arki-iltaisin ja etänä.

Lähetä hakemuksesi viimeistään sunnuntain 27.8. sähköpostitse johanna.pokka@hippos.fi. Kerro hakemuksessa itsestäsi, hevoskokemuksestasi sekä miksi haluaisit Suomen Hippoksen valtuuskunnan nuorisoedustajaksi. Lähetä itsestäsi myös kuva. Edustajilta odotetaan sitoutumista nuorisovaliokunnan toimintaan.

Hakemuksen lähettäneistä ehdokkaista nuorisovaliokunta valitsee maksimissaan viisi ehdokasta, jotka esitellään Suomen Hippoksen kanavissa. Vaali toteutetaan kaikille avoimena äänestyksenä. Eniten ääniä saanut ehdokas valitaan nuorisoedustajaksi ja toiseksi eniten ääniä saanut ehdokas valitaan varaedustajaksi. Äänestysaika on 4.-17.9.

Äänestyksen tulokset julkaistaan nuorisovaliokunnan 27.9. pidettävän kokouksen jälkeen.

 

Lisätiedot:
Johanna Pökkä
nuoriso- ja harrastustoiminnan koordinaattori
johanna.pokka@hippos.fi