Hyppää sisältöön

Ponikuninkuusravit huipentavat poniraviurheilijoiden kesän

Viime vuoden Poniravikuningatar Pomona II ja Emil ja Mats Havulento. Kuva: Hippos /Maisa Hyttinen.

Viime vuoden Ponikuningatar Pomona II ja Emil ja Mats Havulento. Kuva: Hippos /Maisa Hyttinen.

Suomalaisen poniraviurheilun päätapahtuma Ponikuninkuusravit ravataan ensi viikonloppuna 24.-25.7. ensimmäistä kertaa Suomen pääraviradalla Vermo Areenalla. Ravit alkavat molempina päivinä klo: 13 ja ne lähetetään suorana Vermo Areenan Facebook-sivuilla ja Youtube-kanavalla. Sunnuntain lähtöjä voi seurata myös MT26 -kanavalta.

Ponikuninkuusravit järjestetään tänä vuonna jo 17. kertaa. Ensimmäistä kertaa Vermo Areenalla ravattava poniraviurheilun päätapahtuma on tänä koko perheen ilmaistapahtuma, jonka mahdollistaa Vermon Ponikuninkuusravien virallinen suojelija Mascate Match.

Viikonlopun aikana radalle odotetaan yli 200 ponivaljakkoa. Sunnuntaina tapahtuma huipentuu kuninkaallisiin seremonioihin, joissa kruunataan A-poneista Ponikuningatar ja Ponikuningas ja B-poneista Poniruhtinatar ja Poniruhtinas.

Lisäksi viikonlopun aikana kilpaillaan 12 muuta ponilähtöä, joiden mukana ovat nuorten ponien suurkilpailut A-ponien Pikkuprinsessa ja Pikkukunkku. Nuorille B-poneille on lanseerattu Vermon toimesta myös oma kilpailunsa Pikkuruhtinas.

Ponikuninkuusraveja voi seurata Vermossa paikan päällä tai suorana molempina päivänä Vermo Areenan Facebook-tililtä ja Youtube-kanavalta. MT26 -kanava lähettää sunnuntain ravipäivän kokonaisuudessaan kaikkiin suomalaisiin antennitalouksiin. Lähetyksen mahdollistaa yhteistyö Maaseudun Tulevaisuuden kanssa.

Juuri julkaistu Ponikuninkuusraviranking antaa osviittaa mahdollisista tulevista ponikuninkaallisista ja -ruhtinaallisista. Rankingit on laadittu kilpailuvuoden tasoitusennätyksen mukaan. Rankingissa ovat mukana A-ponien osalta ne 16 ponia, joiden tasoitusennätys on 2.40,0 tai parempi ja B-ponien osalta ne 16 ponia, joiden tasoitusennätys on 2.10,0 tai parempi. Rankingissa mukana olevilla poneilla tulee olla tänä vuonna yksi hyväksytty kilpailusuoritus

 

Ponikuninkuusraviranking 2021