Hyppää sisältöön

Hevostaitomerkit uudistuvat yhteistyössä Suomen Ratsastajainliiton kanssa

Kuvituskuva

Kuvitus: Eetu Autere

Hevostaitomerkit ja hevostaitomateriaalit ovat parhaillaan uudistuksessa ja uudistuvat tämän vuoden aikana. Uudistusta tehdään yhdessä Suomen Ratsastajainliiton kanssa, sillä hevonen, hevosen hyvinvointi ja hevostaidot ovat yhteinen asia.

Hevostaitomerkkien suorittamisesta on haluttu tehdä entistä houkuttelevampaa ja motivoivempaa jakamalla merkkisuoritusten sisältöjä pienempiin osiin. Hevostaitomerkkien uudistamiselle on nähty tarvetta myös hevosväelle suunnatun kyselyn kautta. Uusia, sisällöllisesti tiiviimpiä hevostaitomerkkejä on käytännössä helpompi suorittaa seura- ja talliarjessa, laadusta kuitenkaan tinkimättä.

Määrällisesti hevostaitomerkkejä tulee olemaan nykyistä enemmän ja sisällöt monipuolistuvat vastaamaan nykytarpeita. Sähköinen materiaali mahdollistaa myös tasavertaisemmat mahdollisuudet hevostaitojen oppimiseen ja merkkien suorittamiseen, esimerkiksi harrastuksen muodosta ja asuinpaikasta riippumatta.

Hevos- ja ponikerhoissa suoritetaan paljon hevostaitomerkkejä ja ohjaajakoulutusten rakenne on myös uudistunut. Voit lukea uudistuneesta rakenteesta TÄÄLTÄ. Jatkossa Hevos- ja ponikerhon ohjaaja 1 -koulutuksen jälkeen koulutettu ohjaaja voi halutessaan suorittaa lisäksi itsenäisen jatkomoduulin, jolla saa oikeudet vastaanottaa uusia, alimman tason hevostaitomerkkejä. Myös vanhan Hevoskerhon ohjaajan peruskurssin käyneet saavat jatkossakin vastaanottaa näitä uusia, alimman tason hevostaitomerkkejä, mutta heille suositellaan myös erillisen jatkomoduulin suorittamista. Jatkomoduuli valmistuu alkusyksystä. Ohjaaja 2 -koulutuksen käyneet saavat laajemmat hevostaitomerkkien vastaanotto-oikeudet.

Muutokset ovat vielä mahdollisia ja uusi hevostaitomerkkijärjestelmä julkaistaan loppuvuodesta.

Lisätietoja:

Nuoriso- ja harrastustoiminnan koordinaattori Johanna Pökkä, johanna.pokka@hippos.fi tai 040 632 8182