Hyppää sisältöön

Ajankohtaista ponien kilpailutoiminnasta

Yleiskuva ponit

Kuva: Päivi Pakkanen/Hippos

Ponien kilpailutoiminta käynnistyy kesäkuussa täysimittaisesti omina poniraveinaan ja ravien yhteydessä ajettavina ponilähtöinä alueellisia rajoituksia noudattaen.

Kesäkuussa ponien kilpailutoiminta käynnistyy, sekä omina erillisinä poniraveinaan, että ravien yhteydessä ajettavina ponilähtöinä. Kilpailutoiminnassa noudatetaan Aluehallintoviraston määräämiä alueellisia rajoituksia.

Ponilähtöjen ajaminen perus- ja kiihtymisvaiheen kunnissa on mahdollista ravikilpailujen yhteydessä 3.6. alkaen. Mikäli paikkakunta kuuluu leviämisvaiheessa olevaan alueeseen ilmoittamispäivänä, ilmoittautumisia ei oteta vastaan ollenkaan. Mikäli kunta siirtyy leviämisvaiheeseen ilmoittautumispäivän ja kilpailupäivän välillä, ponilähtö/-lähdöt perutaan.

Myös ponien suurkilpailukausi käynnistyy heti kesäkuun alusta Kajaanissa 5.6. ajettavalla A-ponien Mini Kainuu-ajolla. 8.6. Vermossa ajettavissa poniraveissa ratkotaan Mini- ja Pikku-Finlandian voittajat. Muutteneen Elitloppet- ponilähtöjen ajankohdan ja koronatilanteen takia Mini- ja PikkuFinlandiasta ei saa automaattista kutsua Solvallan vastaaviin kilpailuihin. Vermon kisat ovat katsastuksia, joissa voi antaa näyttöjä Solvallaan.

Kesäkuun poniravit

6.6. Tornio

6.6. Loviisa

8.6. Helsinki

12.6. Oulu

13.6. Jyväskylä

23.6. Kuopio

30.6. Kauhava

Poniravikalenteri 2021

Heppa-järjestelmä

Poikkeus poniravikilpailusääntöihin

Poniravikilpailusäännöt 19 §, poikkeus 31.7. saakka: Poniraveissa poni voi osallistua kahteen lähtöön saman päivän aikana, jos poni on vähintään viisivuotias, ponin kilpailu-ura käsittää vähintään kymmenen (10) kilpailua, lähtöjen väli on vähintään yksi (1) tunti. Ponilla ei tarvitse olla edellisen kuuden (6) kuukauden aikana hyväksyttyä kilpailusuoritusta. Järjestäjillä on oikeus ottaa poni vain yhteen lähtöön.

Koronaohjeita

Alueen sairaanhoitopiirin suosituksia tulee noudattaa kilpailupaikalla. Koronavirustilanne on tasaantunut, mutta paikkakuntakohtaisia ryppäitä on havaittavissa. Sairaanhoitopiirit ottavat tautitilanteen huomioon ja ne voivat vaikuttaa myös poniravien ja -lähtöjen järjestämiseen

Muistutuksena:

  • Hyvä käsihygienia
  • Riittävä etäisyys muihin kilpailijoihin
  • Kasvomaskin käyttö
  • Oireellisena on jäätävä kotiin

Ajankohtaista tietoa koronaviruksesta: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19