Hyppää sisältöön

Äänestä nuorisoedustajaa Suomen Hippoksen valtuuskuntaan

Kuvituskuva

Suomen Hippoksen valtuuskunnan nuorisoedustaja valitaan kaikille avoimilla vaaleilla. Äänestyksessä jokainen vastaaja voi käyttää yhden äänen. Äänestysaikaa on sunnuntaihin 17.9. saakka. 

Ehdolla nuorisoedustajaksi ja varaedustajakasi on viisi nuorta. Eniten ääniä saanut henkilö valitaan nuorisoedustajaksi ja toiseksi eniten ääniä saanut henkilö varaedustajaksi. Molemmat valitut tulevat kuulumaan Suomen Hippoksen nuorisovaliokuntaan. Heidän toimikautensa on vuodet 2024–2026. 

Ehdokkaat valtuuskunnan nuorisoedustajiksi:

Anna-Reetta Kuusela, 19 v, Rovaniemi 

”Asun Rovaniemellä, mutta tällä hetkellä opiskelen Kaustisella hevosenhoitajaksi. Kipinä poniraviurheilua kohtaan alkoi jo pienenä. Kilpailin yhdessä siskoni kanssa vuosina 2015–2022 aktiivisesti poneilla ja näin harrastuksesta tulikin elämäntapa. Kilpavuosien päätyttyä siirryimme kasvatustoiminnan pariin ja nuorten, seuraavien sukupolvien opettamiseen meidän kokeneiden ponien kanssa. Poneja meillä on 11 ja niillä kaikilla on valtavan suuri merkitys minulle. 

Minulle oli nuorempana todella tärkeää, kun ponien kanssa kilpailin, että ympärillä oli osaavia ja luotettavia aikuisia, joiden puoleen pystyi kääntyä missä tahansa asiassa. Tiesin, että he halusivat auttaa ja ajaa meidän poniraviharrastajien asioita. Nyt kun tiedän, kuinka paljon tämä laji antaa nuorille, haluaisin ehdottomasti olla vaikuttamassa ja ideoimassa, ja olla nuorten ääni. Koen olevani helposti lähestyttävä henkilö enkä pelkää olla esillä tai äänessä. Haluan auttaa ja toivoisin, että jokainen harrastaja saisi tästä lajista yhtä paljon irti kuin minä sain. Olen valmis sitoutumaan toimintaan ja haluan olla mukana vaikuttamassa nuorten puolesta!”

 

Bea-Maria Puikkonen, 23 v, Espoo 

”Haluan vaikuttaa, että meillä nuorilla on vielä raviurheilu vuonna 2080, laji, jonka hienoutta ei pysty selittämään, se täytyy tuntea. 

Olen seurannut raviurheilua syntymästäni saakka, kirjaimellisesti meinasin syntyä tallillemme, kun äitini oli jakamassa päiväheiniä ja isä oli parhaillaan menossa Teivon raveihin. 

Raviurheiluun voi tulla uutena ihmisenä mielestäni, mutta näin lajin sisään syntyneenä en voisi kuvitella etten olisi mukana. Teinivuoteni vietin Vermon ravinuorissa, jossa puuhasimme kaikkea mahdollista hevosiin ja raviurheiluun liittyvää. Täytettyäni 18 vuotta ostin hevosen ja sen jälkeen on ollut kovaa menoa. 

Olen reipas menijä, hymy huulilla ja haluan aina nähdä ja oppia jotain uutta. Vastuun ottaminen ja itsenäinen toimiminen on tullut jo nuorena. Työskentelen päivittäin Peten talli Oy:n ja Lihatukku Veijo Votkin Oy:n palveluksessa. Sanotaan vaikka niin, ettei koskaan ole samanlaista päivää. Saman päivän aikana voin olla siivoamassa hevosten karsinoita tai ajamassa räntäsateessa ja toisena hetkenä suunnittelemassa uuden tuotteen lanseeraamista. 

Hankin C-ajoluvan kesällä 2023, nyt tätä kirjoittaessa yksi startti alla ja toisen lähtölistat ilmestyneet. Olen Suomen ravinaisten liitto Ry:n hallituksessa.” 

 

Nea Halinen, 22 v, Lappeenranta 

”Toimin tällä hetkellä Lappeen ravinuorten nuorisovastaavana ja olen erittäin kiinnostunut raviurheilun nuorisotoiminnasta ja sen kehittämisestä. 

Meillä on ollut aina kotona hevosia, joten hevoskokemusta on tässä vuosien varrella tullut jonkin verran. Äitini on pitänyt ratsastuskoulua jo vuodesta 1995 lähtien ja hän toimii tällä hetkellä myös aktiivisesti ravituomarina eri radoilla, joten häneltä olenkin oppinut miltei kaiken hevosiin liittyvän. 

Pienempänä ratsastin paljon, kunnes raviurheilu vei kiinnostuksen vuonna 2013, jolloin sain myös oman ponin. Tämän kanssa oli tarkoitus alkaa harrastaa poniraviurheilua, vaikka kyseessä olikin pelkästään ratsuna toiminut shetlanninponi, mutta siitä saatiin kuitenkin ihan toimiva raviponi. Suoritin poniajoluvan vuonna 2014 ja ajoin poneilla kilpaa vuoteen 2019 asti. Olin myös mukana Poniraviliigassa gotlanninruss-ponilla Zenit. Tällä hetkellä minulla on kolme omaa ponia, joista yksi on oma kasvatti. Nuoret ajavat niillä kilpaa minun hoitaessani valmennuspuolen. Vuonna 2020 suoritin C-ajoluvan, sillä kiinnostusta oli myös hevospuolelle raviurheilussa. Tallista löytyykin yksi oma lämminverinen, jota valmennan ja jolla ajan silloin tällöin myös itse kilpaa. 

Koen, että minulla on näkemystä nuorisotoiminnan kehittämiseen monelta eri kannalta. Olen ollut raviurheilussa mukana jo monta vuotta niin kilpailijana kuin valmentajana. Omien ponien kautta olen tietysti tänäkin päivänä vielä aktiivisesti mukana poniraviurheilussa, joten koen, että voisin tuoda helposti myös nuorten ääntä kuuluviin. Nuorissa on tulevaisuus ja he ovat niitä, jotka tulevat tulevaisuudessa työskentelemään raviurheilun parissa. Tämän takia on erittäin tärkeää panostaa nuorisotyöhön ja antaa heille hyvät lähtökohdat raviurheiluun.” 

 

Nora Rantanen, 24 v, Tampere 

”Olen koulutukseltani hevosenhoitaja (suuntautunut ravihevosen hoitamiseen ja valmentamiseen) ja lähihoitaja (suuntautunut lasten ja nuorten osaamisalalle). Työskentelen kokoaikaisesti Teivon Ravikoululla vastuuohjaajana. Työhöni kuuluu hevosten päivittäisestä hyvinvoinnista huolehtiminen sekä opetustyötä. Vapaa-aikani vietän erityisesti shetlanninponien parissa ja kotoa löytyy myös avopuoliso sekä koiranpentu.  
 
Olen avoin ja aikaansaava henkilö. Minua on kuvailtu muun muassa helposti lähestyttäväksi henkilöksi, jolla on erinomainen ote lapsiin ja nuoriin. Työni puolesta olen päivittäin mukana luomassa nykypäivän sekä tulevaisuuden nuorisotoimintaa.” 

 

Tia Hänninen, 22 v, Nurmijärvi 

”Olen raviurheilua ahkerasti 2016 vuodesta harrastanut nuori. 2017 vuodesta asti olen valmentanut omaa gotlanninruss-poniani ja nyt valmennuksessani on myös suomenhevosruuna. Kilpaa olen ajanut itse 32 starttia tähän mennessä. En ole ajanut lainaohjastettavia, kun oma keskittyminen on ollut täysin omissa hevosissa/ponissa ja loukkaantumisien vuoksi olen ollut muutenkin ohjaksistakin sivussa välillä. Valmennustilastossani on 50 starttia.  

Olen mukana Suomen Poniraviyhdistyksen hallituksessa ja useana vuonna olen ollut Suomen Poniraviyhdistyksen Nuorisotoimikunnassa mukana. 

Haluaisin ajaa eteenpäin lajin reiluutta, sitä että kaikki otettaisiin tasapuolisesti huomioon, myöskin kiusaamiseen olisi hyvä puuttua niin paljon kuin resurssit antavat myöden.” 

 

Äänestä nuorisoedustajaa Suomen Hippoksen valtuuskuntaan 17.9. mennessä