Hyppää sisältöön

Uusi Hevos- ja ponikerhon apuohjaajakoulutus on nyt julkaistu!

Hevosalan yhteisen Hevos- ja ponikerhon ohjaajakoulutuskokonaisuuden ensimmäinen osa, apuohjaajakoulutus, on valmistunut ja itseopiskeltavissa sähköisissä oppimisympäristöissä; Hippoksen Hipposakatemiassa sekä Ratsastajainliiton Kaviouralla.

Uudistetun ohjaajakoulutuskokonaisuuden tavoitteena on, että hevosalan kerhotoiminnan ohjaajat koulutetaan samalla tavalla riippumatta siitä, toimivatko he ravirataympäristössä tai ratsutallilla. Uudistuksesta voit lukea lisää täältä.

Apuohjaajakoulutus on maksuton ja se on tarkoitettu ohjaamisesta kiinnostuneille yli 12-vuotiaille. Koulutus antaa perustiedot ohjaamiseen ja yksittäisen kerhokerran suunnitteluun. Hevos- ja ponikerhon apuohjaaja suoritetaan itsenäisenä verkkokoulutuksena ja koulutussisällöt ovat yhteneväiset sekä Hipposakatemiassa että Kaviouralla. Koulutuksen kokonaiskesto on noin 2–3 tuntia ja sen voi suorittaa omaan tahtiin.

Näin pääset suorittamaan apuohjaajakoulutuksen:

  • Hipposakatemian koulutukseen ilmoittautuminen tapahtuu tämän lomakkeen kautta. Saat sähköpostiisi 1–3 arkipäivän sisällä tunnukset Hipposakatemiaan ja pääsyn kurssille.
  • Kavioura: kirjaudu Kaviouralle täältä tunnuksillasi (samat kuin Jäsenhuoneeseen, ei Kipaan). Kurssi löytyy Kaviouran etusivulta Lapset ja nuoret -kategoriasta.

Koulutuksen suorittaneet saavat todistuksen ja voivat sen jälkeen toimia apuohjaajina koulutetun kerhonohjaajan kanssa erilaisissa kerhoissa raviradoilla ja talleilla.

Tervetuloa oppimaan!

Lisätietoja:

Johanna Pökkä, Suomen Hippos ry, johanna.pokka@hippos.fi

Anna Wessman, Suomen Ratsastajainliitto ry, anna.wessman@ratsastus.fi