Hyppää sisältöön

Sorsasalon Ravikerho on yhdeksäs Hippoksen hyväksymä ravikoulu

Ravikerhon kursseilla tutustutaan pienryhmissä ponien ja hevosten päivittäisiin tarpeisiin, perushoitoon ja ajamiseen sekä opetellaan yleisimmät ravivarusteet ja valjastus ammattitaitoisten ohjaajien opastuksella (Kuva: Sorsasalon Ravikerho)

Kuopion raviradalla toimiva Sorsasalon Ravikerho on yhdeksäs Suomen Hippoksen hyväksymä ravikoulu. Hippoksen hyväksymät poniravi- ja ravikoulut tarjoavat mahdollisuuden monipuoliseen hevosharrastamiseen asianmukaisessa ja turvallisessa oppimisympäristössä.

”Ravikoululla on merkittävä rooli alueemme poni- ja hevosharrastamistoiminnalle. Ravikoulu tarjoaa lapsille ja aikuisille mahdollisuuden opetella ja harrastaa raviurheilua ohjatussa, turvallisessa ympäristössä, ja omaa hevosta tai ponia ei tarvitse hankkia. Ravikoulumme on nyt Suomen Hippoksen hyväksymä ja se luo raamit toimintamme laadulle ja kehittämiselle”, kertoo Kuopion raviradan toimitusjohtaja Marita Huttunen.

Kaikille Hippoksen hyväksymille ravikouluille tehdään Hyvä Talli -tallitarkastus. Sen tavoitteena on varmistaa, että olosuhteet ja toiminta ovat turvallista sekä hevosille että asiakkaille. Tallitarkastuksen lisäksi ravikouluille on määritelty erikseen kriteerit asiakastoiminnalle. Ravikouluilla tulee olla myös vastuullisuusohjelma. Voit tutustua ravikouluihin ja ravikoulukriteereihin tarkemmin täällä.

”Tarkastus merkitsee sitä, että toimintamme on vastuullista ja asiat ovat kunnossa. Olemme toimineet vastuullisesti jo aiemmin ja kehitämme toimintaamme koko ajan kannattavammaksi. Onhan aina jotain mitä voi parantaa”, kertoo ravikoulun vetäjä Pirjo Saarela.

Tutustu Sorsasalon Ravikerhoon

”Sorsasalon Ravikerho on Kuopion ravinuorten ja Kuopion raviradan raviponi- ja ravihevostoimintaa ja opetusta tarjoava talli Kuopion raviradalla. Kerho- ja opetustoiminnasta vastaa kokenut ja ammattitaitoinen ohjaajamme Pirjo Saarela.

Tarjoamme alkeis- ja jatkokursseja raviponien ja -hevosten ajamiseen, vakioryhmät vakiotuntilaisille, sekä yksityistunteja ja perhetunteja, erilaisia lyhyitä kursseja, teemapäiviä, ponisynttäreitä ja loma-aikoina myös leirejä. Meillä on kiltit opetushevoset ja ponit, ammattitaitoiset ohjaajat sekä turvalliset puitteet oppimiseen. Meillä voit harrastaa ihan vain hyvän mielen harrastelua, mutta mahdollistamme myös tavoitteellisen harrastamisen. Meille ovat tervetulleita matalalla kynnyksellä kaikki vauvasta vaariin! Tervetuloa raviurheilun jännittävään maailmaan!”