Hyppää sisältöön

Lasten ja nuorten ohjaajakoulutukset uudistuvat – hevosalan yhteiset koulutukset tulossa syksyllä

Lapsille ja nuorille järjestettävä toiminta on tärkeä osa hevostaitojen oppimista ja hevonen myös yhdistää lajista ja harrastustavasta riippumatta. Nuorisoravikerhoissa karttuu hevostaitojen lisäksi monenlainen muukin osaaminen, kuten vuorovaikutus- ja kaveritaidot. Erilaista toimintaa järjestetään raviradoilla, ravi- ja ratsutalleilla, ratsastusseuratoiminnassa ja muissa hevosalan yhdistyksissä.

Nuorisotoiminnan koulutuskokonaisuutta uudistetaan yhteistyössä Suomen Ratsastajainliiton kanssa ja koulutuskokonaisuus sekä kurssimateriaali tulee löytymään molempien organisaatioiden verkko-oppimisympäristöistä (Hipposakatemia ja Kavioura).

Uuden koulutuskokonaisuuden rakenne on seuraavanlainen:

  • Apuohjaajakoulutus (ikäraja 12 v.) – itsenäisesti suoritettava verkkokoulutus
  • Ohjaajakoulutus 1 (ikäraja 15 v.) – verkko-osuus & lähipäivä
  • Ohjaajakoulutus 2 (pääsyvaatimus: ohjaaja 1 suoritettuna tai muuten hankittu vastaava osaaminen) – verkko-osuus & lähipäivä (valmistuu vuoden 2023 aikana)
  • Jatkomoduulit eri teemoista – itsenäisesti suoritettavat verkkokoulutukset (valmistuu vuoden 2023 aikana)

Uudistuksen lähtökohtana on lisätä lähipäiviin kokemuksellista oppimista, käytännön harjoituksia (mm. ohjaamiseen liittyen) sekä vertaisjakamista- ja oppimista. Tavoitteena on myös kouluttaa entistä enemmän ohjaajia laadukkailla sisällöillä. Koulutuksissa painotetaan vastuullisuutta. Lue lisää Hippoksen ja SRL vastuullisuusohjelmista.

Lisätietoja:

Suomen Hippos, Johanna Pökkä, johanna.pokka@hippos.fi
Suomen Ratsastajainliitto, Anna Wessman, anna.wessman@ratsastus.fi