Hyppää sisältöön

Mikkelin kansalaisopisto pilotoi Tutustu hevosiin ja raviurheiluun -kurssia

Hevosta harjataan

Kuva: Juho Hämäläinen

Hevosharrastuksen pariin matalalla kynnyksellä houkutteleva pilottikurssi toteutetaan yhteistyössä Mikkelin raviradan ja Suomen Hippoksen kanssa. Lisäksi Hipposakatemian kaikille avoin Tutustu poneihin -kurssi tutustuttaa poneihin perheen pienimpiä.

Ensimmäistä kertaa Mikkelin kansalaisopistossa järjestettävä Hevoset ja ravit tutuiksi -kurssi on yhden ravipäivän mittainen. Se on suunnattu hevosista ja raviurheilusta kiinnostuneille aikuisille, joilla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta hevosista. Päivän aikana osallistujat pääsevät tutustumaan ja hoitamaan hevosta, kuulemaan hevosten hyvinvoinnista ja hevosten kanssa harrastamisesta sekä näkemään ravipäivän tapahtumia varikkoalueella.

”Jos et tunne hevosharrastajia, voi kynnys tutustua lajiin olla monelle suuri tai on vaikea tietää, mistä aloittaa. Tämä kurssi toimii toivottavasti kimmokkeena jokaiselle aikuiselle, joka on halunnut tutustua hevoseen ja raviurheiluun, mutta ei ole siihen syystä tai toisesta pystynyt”, kurssia ideoinut nuoriso- ja harrastustoiminnan koordinaattori Johanna Pökkä Suomen Hippoksesta kertoo.

Kurssi on Mikkelin raviradan ja Suomen Hippoksen kanssa toteutettu pilotti, josta kerätään kokemuksia vastaavanlaisia kursseja ajatellen.

”Mikäli Mikkelin kurssi osoittautuu pidetyksi ja toimivaksi, olisi hienoa nähdä vastaavanlaiset kurssin ensi vuonna kaikilla maakuntaradoilla.”

Myös Suomen Hippoksen verkko-oppimisympäristö Hipposakatemiaan on luotu perheen pienimmille oma Tutustu poneihin -verkkokurssi, jossa ponin elämään ja hoitoon sekä poniraviurheiluun voi tutustua videoiden ja helppojen tehtävien kautta. Kurssi soveltuu tehtävien osalta ennen kaikkea alakouluikäisille. Kurssi on kaikille avoin, eikä vaadi kirjautumista. Syksyllä vastaavanlainen kurssi on suunnitteilla myös kansallishevosestamme suomenhevosesta.

Mikkelin kansalaisopiston Hevoset ja ravit tutuiksi -kurssi

Hipposakatemian Tutustu poneihin -kurssi

Lisätietoja:
Nuoriso- ja harrastustoiminnan koordinaattori Johanna Pökkä
p. 040 632 8182 tai johanna.pokka@hippos.fi