Hyppää sisältöön

Hevoskimpan vetäjien koulutus on julkaistu Hipposakatemiassa 

Odotettu Hevoskimpan vetäjien koulutus on nyt avoinna Hipposakatemiassa. Hevoskimpan vetäjien koulutus on tarkoitettu kimpanvetäjinä toimiville, kimpanvetäjiksi aikoville tai muuten asiasta kiinnostuneille.

Koulutuksessa käydään läpi kimpan toiminta, markkinointi, taloudenhoito, viestintä, sopimukset ja muu juridiikka liittyen yhteisomistukseen sekä hevoskauppaan. Maksuttoman koulutuksen voi suorittaa itsenäisesti oman aikataulun mukaan.

“Kimpanvetäjien koulutus oli aikaisemmin Hippoliksen vetämä läsnäolokoulutus, joka keräsi vuosien aikana paljon osallistujia ja se oli tosi tykätty. Koulutuksen sähköistämisestä tuli toiveita, joten kysyntään on vastattu, ja nyt jokainen kimpanvetämisestä kiinnostunut voi suorittaa kurssin verkossa omaan tahtiin”, Suomen Hippoksen kasvattamisen ja omistamisen johtaja Kimmo Lampinen valottaa.

“Kurssi antaa laajan kokonaiskuvan hevoskimpan vetämisestä. Verkkokurssilta myös kokeneet kimpanvetäjät voivat palata tarkastamaan uusimman päivitetyn tiedon tai mahdollisen mieltä askarruttavan asian” Lampinen vinkkaa.

Kimpanvetäjien koulutuksen suorittamiseen kuluu kokonaisuudessaan aikaa noin kaksi tuntia. Koulutuksesta saa todistuksen sekä osaamismerkin Hipposakatemiaan ja sähköpostiin. Osaamismerkit tulevat kevään aikana takautuvasti näkyviin myös Oma Talliin.

Siirry Hipposakatemiaan tästä

Juha Tenhovaara on pitkän linjan kasvattaja ja omistaja, mutta kimpanvetämisen ensikertalainen

Yksivuotias orivarsa Karsten on juuri saanut uudet omistajat.

“Tämä tarina on aika nuori vielä. Kimpasta sovittiin viime sunnuntaina eikä sillä ole vielä nimeäkään. Valtuutettiin uudet hevosenomistajat keksimään kimpalle nimi”, varsan kasvattaja Juha Tenhovaara kertoo.

Karstenin ympärille haluttiin koota pieni kimppa, jonka jäsenet ovat jotain kautta tuttuja jo ennestään. Sopiva kokoonpano löytyi, kun Tenhovaaran ja varsan tulevan valmentajan Tero Pohjolaisen kaksi tuttavaa innostuivat ajatuksesta.

“Ajattelimme, että tällaisella porukalla on hauskaa ja voidaan esimerkiksi spekuloida ennen ja jälkeen kisojen. Se on minun mielestäni se suola. Jos tulee menestystä, niin tottakai se on hienoa, mutta eihän sitä aina tule. Huonoinakin päivinä on hyvä voida puhua asioista.”

Pohjolaisen keskittyessä valmentamistyöhön, lankesi kimpanvetäjän vastuu porukan kokeneimmalle hevosenomistajalle.

“Olen ollut hevosenomistaja pitkään ja on ollut kimppojakin, mutta se on ollut enemmän sellaista perinteistä hevosenomistamista. Kavereiden kanssa on pistetty porukkaa pystyyn. Nyt tehdään tämä organisoidusti ja olen ensimmäistä kertaa virallinen kimpanvetäjä.”

Kimpanvetäjä on tärkeä linkki hevosen ja omistajien välillä. Vetäjän vastuulle kuuluvat tavallisesti muun muassa kimpan perustaminen, taloudenhoito ja yhteydenpito hevosen valmentajan kanssa. Omistajat ovat tietenkin kiinnostuneita käänteistä ja kuulumisista.

Hevoskimpan vetäjän koulutus tarjoaa tietoa ja työkaluja kimpan asioiden hoitoon.

“Ei pidä ruveta liian viisaaksi, ettei tule tehtyä liikaa töitä tai jotakin pieleen. Jos löytyisi hyödyllisiä työkaluja, joilla saisi käytännöt toimet tehtyä mahdollisimman helposti. Esimerkiksi nyt kun kimpalle tulee kustannuksia, niin miten raportointi tiimille kannattaisi tehdä”, Tenhovaara pohtii.