Hyppää sisältöön

Kimppahevosia myynnissä

Perinteinen varsahuutokauppa järjestetään Ypäjällä perjantaina 10. syyskuuta. Huutokauppaan suuntaa myös ammattivalmentajia ostamaan varsoja, joista on tarkoitus tehdä kimppahevosia. Tälle sivulle on koottu valmentajien ja heidän suunnittelemien kimppojen tiedot.

Kimppahevonen tarkoittaa hevosta, jonka omistajuus on jaettu moneen osaan. Kun omistat vain osan hevosesta, jäävät myös kulut pienemmiksi. Kukin osaomistaja maksaa oman osuutensa suuruisen kulun kuukausittain. Kimppahevonen tarjoaa myös ympärilleen oman yhteisön, joka elää jokaisessa hevosen hetkessä mukana. Muista kimppalaisista saa tukea hevosen kohdatessa vaikeuksia ja menestyksen hetkellä jaettu ilo on moninkertainen.

Kimppahevosilla on aina oma kimpanvetäjänsä. Hän vastaa yhteydenpidosta hevosen valmentajaan ja välittää hevosen kuulumisia kaikille osaomistajille. Kimpanvetäjä huolehtii hevosen talousasioista. Yleistä on se, että kuukausimaksuissa kerätään hieman ”puskurirahaa” eli ylimääräistä rahaa, jota voidaan käyttää esimerkiksi hevosen eläinlääkärikuluihin. Näin hevosen osaomistajilta ei tarvitse kerätä yllättäen lisää rahaa, vaan kuukausikulut pysyvät koko ajan samana ja selkeinä.

Valmentaja, oletko kokoamassa kimppaa Ypäjältä ostettavan varsan ympärille? Toimita kimpan tiedot hanna.narhinen@hippos.fi.

Huutokaupassa myytävät varsat

Janina Lehtonen

janina lehtonen

Janina Lehtosen kotirata on Turun Metsämäen ravirata. Tutustu nuoren ammattivalmentajan toimintaan www.ravitallijaninalehtonen.fi. Lehtosen tallin arkeen voi tutustua myös tallin Facebook-sivuilla ja Instagramissa @ravitallijaninalehtonen

Ravitalli Janina Lehtonen kokoaa kimppaa Ypäjän huutokaupasta huudettavan vuotiaan lämminverisen ympärille. Kimppalaisille on luvassa aktiivinen tiedotus, kuvia, tallivierailuja sekä ohjattuja ravi-iltoja.

Janina Lehtonen Mobiilihepassa

Osuudet ja hinnat

10 % suuruinen osuus: 1000 € + 120 € / kk
5 % suuruinen osuus: 500 € + 60 € / kk
2,5 % suuruinen osuus: 250 € + 30 € / kk

Lisätiedot: Jussi Oksanen 0449892820 / Janina Lehtonen 0445521028

Mika Haapakangas

Mika Haapakangas pitää talliaan Sundsvallissa Ruotsissa ja on tulossa ostamaan kimppavarsaa Ypäjän huutokaupasta. Haapakangas on valmentanut useita menestyshevosia kuten Mr Golden Quickia, Special Promisea ja kesällä Isla-ajon voittanutta Gogobet Sisua. Vaikka ostettava varsa muuttaakin Ruotsiin, pääsee Suomen puolella käymään tulevaisuudessa esimerkiksi ikäluokkalähdöissä hyvin laivalla.

Tutustu tallin toimintaan www.stablehaapakangas.com.

Mika Haapakangas Svensk Travsportin järjestelmässä

Osuudet ja hinnat

Ostettavan varsan hinta on noin 5000-15 000 euroa. Varsa jaetaan 20 osuuteen, jolloin kuukausimaksun suuruus on maksimissaan 80€/osuus. Osuusmaksu sisältää kaikki hevosesta aiheutuvat kulut kuten vakuutuksen, ennakkomaksut yms. Osuuksia voi ostaa useamman tai jakaa osuuden puoliksi vaikka kaverin kanssa.

Lisätiedot: kimpanvetäjä Rami Koivisto +358400932770 / Mika Haapakangas +358500604990

Tommi Ala-Nikkola

Tommi ala-nikkola

Tommi Ala-Nikkolan kotirata on Seinäjoen ravirata. Tänä vuonna Ala-Nikkolan tallista on menestynyt erityisesti esimerkiksi Kuninkuusraveissa voittanut Eräsmies. Viime vuonna Ala-Nikkola osti varsahuutokaupasta kimppahevoseksi MAS Ginan.

Tommi Ala-Nikkola Mobiilihepassa

Osuudet ja hinnat

Ala-Nikkola on kokoamassa kimppaa Ypäjältä ostettavan varsan ympärille. Varsan hinta on maksimissaan 15 000 euroa (sis. alv ja huutokauppayhtiön kulut). Kimppaan myydään 10-20 osuutta. Kuukausikuluksi muodostuu 5 prosentin osuudelle 65 euroa ja 10 prosentin osuudelle 130 euroa.

Lisätiedot: Tommi Ala-Nikkola / 040 7697668

Nina Pettersson-Perklén

Nina Pettersson-Perklen

Nina Pettersson-Perklén valmentaa hevosia sekä Siuntiossa että Vermon raviradalla. Hänet tunnetaan esimerkiksi Justice Åsin, Religiousin ja montén Suomen mestarin Target Kronoksen valmentajana. Viime vuonna Pettersson-Perklén osti huutokaupasta kimppahevoseksi Stonecapes Vincen.

Nina Pettersson-Perklén Mobiilihepassa

Osuudet ja hinnat

Pettersson-Perklén kokoaa kimppaa Ypäjän varsahuutokaupasta ostettavan varsan ympärille. Osuuksia on kymmenen, joista on jäljellä kolme.

Kuukausimaksu 10 prosentin suuruiselle osuudelle on 120 euroa ja 5 prosentin suuruiselle osuudelle 60 euroa.

Lisätiedot: Nina Pettersson-Perklén / 040-4830315 / Nina_pettersson30@hotmail.com