Hyppää sisältöön

Ponioripäivät 2022

Ponioripäivät järjestetään 22.-24.4.2022

Gotlanninruss-, vuonohevos-, connemara-, newforest-, welsh- sekä shetlanninponioriiden jalostuksessa noudatetaan alkuperämaan vaatimuksia. Oman rotunsa jalostukseen tarjottavat gotlanninruss- connemara- ja newforestinponioriit hyväksytään Ponioripäivillä.

HUOM! 2021 alkaen Gotlanninrusseilla jalostusarvostelu tapahtuu alkuperämaan jalostusohjeen määrittelemien ehtojen mukaisesti! Russ-oriiden ja tammojen SWE jalostusarvosteluohje

Ponioripäivillä jalostusarvosteluun osallistuminen on vapaaehtoista welshponeille (sektiot A, B, C ja D) sekä shetlanninponioriille. Welshponioriiden jalostukseen hyväksymisen ehtona on hyväksytty eläinlääkärintarkastus. Shetlanninponioriille eläinlääkärintarkastus ja virallinen mittaus on pakollinen. Vain eläinlääkärintarkastuksessa hyväksytyille shetlanninponioriille myönnetään orinumero. Ravikilpailuoikeuden saavat vain jalostusarvosteltujen shetlanninponioriiden jälkeläiset.

Jalostusohjesäännöt ovat uudistumassa ja oriohjeet julkaistaan, kun muutoksiin liittyvät asiat on muutettu ohjeistuksiin.