Hyppää sisältöön

Vuoden 2023 Laatuarvostelun paras estehevonen on Million Dollar Lilly ja paras kenttähevonen Linekers Elegia

Kuvituskuva

Parhaana Suomessa syntyneenä estehevosena Laatuarvostelussa palkittu Ypäjä Ramatuelle. Kuva: Krista Rosten

Perjantaina Ypäjällä järjestetyssä Laatuarvostelussa esiintyivät sekä este- että kenttähevoset.

Kansainvälinen tuomari kiitteli estehevosten laatua  

Estehevosten laatuarvostelun paras oli neljävuotias holsteiner-tamma Million Dollar Lilly 3271 (Million DollarBe Lilly, Lordanos), jonka esitti Salla Varenti. Hevosen on kasvattanut Soeren von Roenne ja sen omistaa Mikko Hiltunen. Million Dollar Lilly kokonaispisteiden keskiarvo oli 8,45.

”Erittäin kyvykäs hevonen, jolla on todella hyvä takaosan tekniikka. Laatu erityisesti toisen kierroksen sarjalla oli ilmeinen. Urheilun näkökulmasta erittäin kiinnostava yksilö”, kommentoi estehevosia arvioinut kansainvälinen estetuomari Erin Characklis voittajaa.

Million Dollar Lillyn emän emä Free Lilly (kilpailunimeltään Who Knows Lilly) kilpaili menestyksekkäästi esteratsastuksessa mm. Ateenan Olympialaisissa vuonna 2004.

Paras Suomessa syntynyt estehevonen oli toiseksi sijoittunut Ypäjä Ramatuelle (Balou du Rouet Ypäjä Jade, Quidado), kokonaispisteiden keskiarvolla 8,28. Hevosen esitti Iina Purontakanen. Hevonen on Hevosopisto Oy:n kasvattama ja sen omistaa Eija Lilja.

Kolmanneksi sijoittui myös Suomessa syntynyt LeRocks (Levisonn Up to Heaven, Navarone), jonka esitti Riikka Harjula. LeRocksin kasvattaja-omistaja on Katja Ståhl. Kokonaispisteiden keskiarvo oli 8,22.

”En tiennyt mitä odottaa matkalta Suomeen, mutta olen iloinen ja vaikuttunut Laatuarvostelun hevosista”, Characklis kommentoi esiteltyjä estehevosia.

 

Linekers Elegia kenttähevosten paras

Kenttähevosten Laatuarvostelun paras oli Suomessa syntynyt Linekers Elegia (Celantus Unity, Hemmingway) kokonaispisteiden keskiarvolla 8,22. Hevosen esitti Aki Karhapää ja sen kasvattaja-omistaja on Riika Räisänen.

Toiseksi kilpailussa sijoittui Kazanan (Kannan Quidado de Ravell, Quo Vados I) kokonaispisteiden keskiarvolla 7,45, jota ratsasti hevosen omistaja-kasvattaja Anni Mäntyharju.

Kolmanneksi 7,23. Queen Elvira (Celantus Caprice M 2773, Capitol II). Hevosen esitti sen omistaja Kaisa-Maria Jussila. Queen Elviran on kasvattaneet Anniina Lehtonen ja Riku Niemelä. Pisteitä hevonen sai 7,23.

Kenttähevosten sijoitukset jouduttiin korjaamaan lauantaina, kun alun perin voittajana palkittu Dalkhai de Akwarellan hylättiin videotarkastuksen jälkeen. Hevosta esittänyt Riikka Harjula ratsasti yhden esteen ohi ja suoritus jouduttiin täten hylkäämään.

Estehevosten laatuarvostelun tulokset

Kenttähevosten laatuarvostelun tulokset

Laatuarvostelu on vuosittainen laatukilpailu 4-vuotiaille lämminverisille ratsuhevosille sekä varsoneille 5-vuotiaille lämminverisille ratsutammoille. Laatuarvostelun järjestävät yhteistyössä FWB-yhdistys, Suomen Hippos ja Ypäjän Hevosopisto.