Hyppää sisältöön

Varsan kasvattajuutta ei voi muuttaa enää syntymän jälkeen – muista hallintaoikeuden siirto ajoissa!

Varsomiskausi lähestyy. Varsan kasvattajaksi merkitään tamman omistaja tai se taho, jolla on tamman hallintaoikeus kasvattajarekisterissä varsan syntymähetkellä. Tee hallintaoikeuden siirto vaivattomasti Oma Tallissa!

Oma Talli -palvelussa hoidat kätevästi omilla tunnuksillasi kuntoon tamman omistamiseen ja hallintaoikeuden siirtoon liittyvät asiakirjat hyvissä ajoin ennen varsan syntymää.


Varsovan tamman omistajanvaihdos tai hallintaoikeuden siirto täytyy hoitaa kuntoon hyvissä ajoin ennen varsan syntymää. Kasvattajuutta ei voi nykykäytännön mukaan muuttaa enää varsan synnyttyä, joten kasvattajaksi merkitään automaattisesti tamman omistaja tai se taho, jolla on tamman hallintaoikeus varsan syntymähetkellä.

Kätevimmin hoidat tamman omistajanvaihdoksen tai hallintaoikeuden siirron sähköisesti Oma Talli -palvelussa. Varsan syntymäilmoituksen pääsee tekemään tamman omistaja tai haltija kasvattajarekisterissä. Oma Tallissa hoidat omilla tunnuksillasi myös omistajanvaihdokset ja tulostat omistajatodistukset. 

Tutustu Oma Talli -palveluihin! Yhdessä osoitteessa hoituvat kaikki hevosten paperityöt - myös mobiilisti!

Lisätietoja hallintaoikeuden siirrosta rotukohtaisesti Suomen Hippoksen Kasvattajan ja omistajan palveluista