Hyppää sisältöön

Varsahuutokauppa 8.9.2023 Ypäjällä – myytäväksi ilmoitettiin ennätykselliset 112 varsaa  

Kuvassa Anna Siljamäki silittää Hudson Waniaa Riina Rekilän pitäessä hevosesta kiinni

Varsahuutokaupasta on ostettu mm. Raviliigan supertähti Mascate Match, Derbyvoittajat Graceful Swamp ja Dusktodawn Boogie, Kriteriumvoittaja Bosses Lily ja ikäluokkansa tammalähtöjä hallinnut Bosses Lady sekä vuoden 2005 ravikuningatar Milia. Viime vuonna varsahuutokaupassa tehtiin kaikkien aikojen ennätys, kun Anne Siljamäki huusi Riina Rekilän kasvattaman Hudson Wanian (Kadabra – Maywood Wania, EL Titan) liki 60 000 euron kokonaishintaan. Kuva Pirje Fager-Pintilä

Perinteinen varsahuutokauppa järjestetään tänäkin syksynä Ypäjän Hevosopistolla. Myytäväksi ilmoitettiin 112 varsaa, joista seitsemän on suomenhevosia ja loput lämminverisiä ravihevosia.  

Varsahuutokaupassa myydään 1-vuotiaita suomenhevosia ja lämminverisiä ravihevosia.   

”Tänä vuonna huutokaupassa nähdään ennätysmäärä varsoja. Listaus varsoista sukuineen on julkaistu, ja siitä näkee, että laatua riittää. Hevosten tarkempia myynti-ilmoituksia lisätään heinäkuun aikana, joten tapahtumasivustoa kannattaa pitää seurannassa”, huutokaupan järjestämisestä vastaavan Starinita Oy:n toimitusjohtaja Mitja Nummenmaa kertoo. 

”Tapahtuman oheen on suunnitteilla myös koulutustilaisuus sukuihin tai rakenteeseen liittyen, mutta se on vielä suunnitteluvaiheessa. Forssassa ajetaan samana päivänä lounasravit, joten tapahtumia riittää hevosihmisen perjantaihin”, Nummenmaa vinkaa.  

Varsat saapuvat alueelle nähtäväksi klo 12.00 ja huutokauppa alkaa klo 18.00. Huutokauppaluettelon ja lippujen myynti on avattu tapahtuman sivustolla, myynnissä on myös premium-lippuja. 

Varsahuutokauppa on vuosittain järjestettävä kotimaisen ravihevoskasvatuksen suurtapahtuma, jossa ostajalla on mahdollisuus nähdä monta varsaa samassa paikassa samaan aikaan. Huutokauppa järjestetään 26. kerran. 

 

Lisätietoja 

Mitja Nummenmaa, 
toimitusjohtaja Starinita Oy
040 502 4987 

hevoshuutokaupat.fi