Hyppää sisältöön

Varsahuutokaupassa myytiin kaksi hevosta hintaan 20 500 euroa – suomenhevosvarsasta ennätyshinta

Kuvassa suomenhevone Landen Toivo

Suomenhevosori Landen Toivon huusi ammattivalmentaja Teemu Okkolin ennätyshintaan 13 500 euroa. Landen Toivo on menestysori Landen Paukun veli. Kuva Pirje Fager-Pintilä.

Perinteinen varsahuutokauppa järjestettiin Ypäjän Hevosopistolla. Huutokaupan kalleimmat myyntivarsat olivat 20 500 (+ alv) maksaneet Bluehill´s Ghost (Bar Hopping – Bluehill´s Queen, Super Arnie) ja Walter Wania (Muscle Mass – Mariana, Manofmanymissions). 1-vuotiaiden suomenhevosten huudoissa nähtiin ennätyshinta, kun Landen Toivon (Tutuari – Paukka, I.P. Lento) vasarahinta oli 13 500 (+alv) euroa.  

Kuvassa Bluehill´s Ghost
Bluehill´s Ghost ja Sanna Kiiski. Kuva Pirje Fager-Pintilä

Ensimmäisen kerran vasarahinta nousi yli 20 000 euron tamma Bluehill´s Ghostin kohdalla. Hevosen kanssa varsasta saakka toiminut Sanna Kiiski kertoi varsan menevän valmennukseen Tapio Mäki-Tulokkaalle.

”Fiilikset on haikeat, mutta tyytyväiset. Tuon summan alle varsa tuskin olisi vaihtanut omistajaa, mutta olemme tyytyväisiä hintaan”, Kiiski kommentoi.

Kiiski on ollut mukana opettamassa Bluehill´s Ghostin emän Bluehill´s Queenin neljää varsaa. Tämä oli ensimmäinen varsa, joka myytiin huutokaupassa.

”Bluehill´s Ghost on tosi hieno ja urheilullinen varsa, terävä ja hienoluotoinen. Odotan siitä tulevan hyvä kilpahevonen. Emä on nyt astuttu Friendly Bourbonilla” Kiiski kertoo.

Riina Rekilällä oli huutokaupassa yhteensä kolme varsaa, joista kaksi myytiin. Toinen myydyistä oli huutokaupan kalleimpiin varsoihin kuuluva Walter Wania.

”Walter Wania on tosi mukava ja fiksu ori, vähän haikea on fiilis. Hinta oli sellainen millä varsan pystyi juuri myymään. Suomessa ei yleisesti valitettavasti ole totuttu maksamaan hyvistä hevosista kunnon hintaa. En vielä tiedä mihin varsa meni, toivottavasti hyvään paikkaan” kasvattaja Riina Rekilä kommentoi Ruotsin rekisterissä olevasta varsasta. Tuloslistalla Walter Wanian ostajaksi on kirjattu Katariina Rauhala.

Walter Wania ja Riina Rekilä Pirje Fager-Pintilä
Walter Wania ja Riina Rekilä. Kuva Pirje Fager-Pintilä

Varsahuutokaupan uudistuksille on tiedossa jatkoa

Vuoden 2021 varsahuutokaupassa uutuutena nähtiin mahdollisuus ostaa kilpailuoikeus sekä tapahtumaan myytiin Premium-lippuja. Varsahuutokaupan järjestävän Starinitan toimitusjohtaja Mitja Nummenmaan mukaan uudistuksia on tarkoitus jatkaa ja kehittää myös tuleville vuosille.

”Halusimme kokeille kilpailuoikeuden myyntiä, Ruotsissa kilpailuoikeuksia on myyty jonkin verran. Oliko konsepti mahdollisesti vielä liian vieras, sillä molemmat hevoset huudettiin sisään, mutta on hyvin mahdollista, että jatkamme kokeilua myös tulevina vuosina”, Nummenmaa kertoo.

”Hyviä suomenhevosia olisi hienoa nähdä myös jatkossa enemmän myynnissä. Hienoille ja hyväsukuisille suomenhevosvarsoille on kysyntää ja niistä ollaan valmiita maksamaan. Sen näimme tänään, kun Landen Toivon vasarahinta oli ennätykselliset 13 500 euroa”, Nummenmaa vinkkaa suomenhevosvarsojen kasvattajille.

Varsahuutokaupan järjestämistä varjosti Covid19 -pandemian haasteet.

”Varsojen hintoihin ei voi olla täysin tyytyväinen, varsoja huudettiin paljon sisään ja keskihinta tulee todennäköisesti laskemaan edellisvuosista. Hyviä varsoja myytiin paljon jo ennakkoon, mikä tietysti vaikuttaa myös osaltaan hintatasoon. Hienoa kuitenkin oli, että pääsimme järjestämään Huutokaupan alkuperäissuunnitelmien mukaisessa paikassa ja pystyimme saamaan paikalle 650 henkilöä. Premium-lippujen kokeilu sai myös hyvää palautetta sekä poiki hyviä kehitysideoita tulevaisuuteen”, Nummenmaa kiteytti.

Varsahuutokaupan tulokset päivittyvät tänne

www.hevoshuutokaupat.fi

Kuvia Suomen Hippoksen kuvapankissa

 

Lisätietoja

Mitja Nummenmaa, toimitusjohtaja Starinita Oy, 040 502 4987