Hyppää sisältöön

Varsahuutokaupassa 2022 tehtiin historiaa – Hudson Wanian vasarahinta nousi 47 000 euroon

Kuvassa Anne Siljamäki, Hudson Wania ja Riina Rekilä.

Upea naiskolmikko; Anne Siljamäki, Hudson Wania ja Riina Rekilä. Kuva Pirje Fager-Pintilä

Varsahuutokaupassa 2022 tehtiin historiaa, kun tamma Hudson Wanian vasarahinta nousi ennätyksellisesti 47 000 euroon. Kun hintaan lisätään alv sekä huutokauppakulut niin kokonaishinnaksi tulee 59.475,60 euroa.

Hudson Wanian (Kadabra – Maywood Wania, EL Titan) on kasvattanut Riina Rekilä, joka oli silmin nähden tyytyväinen kaupan varmistuttua.

”Tämä on niin hieno tamma, että tekee jopa tiukkaa luopua, mutta varmastikin se pääsee hyvään kotiin.” Rekilä kommentoi tunteikkaana.

1-vuotiaan tamma osti Stall Minde, jonka takaa löytyy ratsu- ja ravihevosia omistava Anne Siljamäki.

”Varsassa miellytti suku, ja koko hevonen. Ensin suunnitelmissa kilpaura ja sen jälkeen jalostusura, ostin sen myös tulevaisuuden siitostammaksi.” Siljamäki kertoi uutta varsaansa silitellen.

 

Varsahuutokaupan järjestää Starinitan Oy Mitja Nummenmaan johdolla.

”Helpottuneet on fiilikset. Oli hienoa nähdä, että näinäkin aikoina ihmisiä saapui paikalle. Varsoja huudettiin aika vähän sisään ja tehtiin vielä kaikkien aikojen ennätys, joten tyytymätön ei voi olla.”

”Meitä on varmaan 100 henkilöä järjestämässä tätä tapahtumaa, ilman heitä tähän ei pystyttäisi. Olen kiitollinen kaikille jälleen tästä monen kuukauden ponnistuksesta. Palaute tapahtumassa ja ruutujen takaa on ollut tyytyväisen oloista, joten tästä jatketaan taas ensi vuonna.” Nummenmaa kommentoi.

Yhteensä varsahuutokaupassa oli esillä  yhteensä 74 varsaa. Kokonaistulokset löytyvät huutokaupan sivuilta.

 

Hudson Wania. Kuva Pirje Fager-Pintilä