Hyppää sisältöön

Tukkijätkä myytiin 25 500 euron ennätyshinnalla Kuninkuusravien varsahuutokaupassa

Tukkijätkä myytiin huutokaupassa

3-vuotias ori Tukkijätkä oli varsahuutokaupan kallein. Kuva: Ida Laine

Kuninkuusraviperjantaina järjestetyn suomenhevosten varsahuutokaupan kallein varsa oli Tukkijätkä, jonka vasarahinta nousi 25 500 euroon, joka on Kuninkuusravien varsahuutokaupan historian korkein hinta. Tukkijätkän on kasvattanut Kaisa Valkola, ja sen myyjä oli Dimitri Hedman.

3-vuotias Tukkijätkä suoritti Seinäjoen Kuninkuusravien perjantaina myös koelähdön ennen huutokauppaa ajalla 43,9/2100 metriä. Oriin isä on Frans ja emä Pyrypolun Lupara, jonka muita jälkeläisiä ovat ikäluokkakilpailuissa menestynyt Sippimies ja jo kuusi voittoa juossut Ukkoherra. Tukkijätkässä on myös kuninkaallista sukua, sillä sen emänemä on jättänyt ravikuningatar Mariminin.

Tukkijätkän osti kaustislainen suurhevosenomistaja Petri Lahti-Luopa. Isosti raviurheiluun satsaava Lahti-Luopa omistaa 35 hevosta. Hänet tunnetaan usean menestyshevosen omistajana. Lahti-Luopa omistaa muun muassa ikäluokkakilpailuissa menestyneen Vilkkeen Velmun ja on osaomistajana suomenhevoshuipulla kilpailevassa Tuurin Toivossa.

Lahti-Luopa suunnittelee Tukkijätkän siirtämistä Veli-Erkki Paavolan valmennukseen, Paavolan tallissa Lahti-Luopalla on jo entuudestaan hevosia valmennuksessa.

Ennen huutokauppaa Tukkijätkää valmensi Teemu Okkolin, jonka tallissa asuu myös Lahti-Luopan hevosia. Hienolla tyylillä Okkolinin ajamana koelähdön suorittanut Tukkijätkä ei ollut uudelle omistajalle heräteostos.

”Etukäteen olin katsonut, että juuri tämän varsan haluan. Se oli huutokaupan paras varsa”, Lahti-Luopa painotti.

Tukkijätkän vasarahinta 25 500 euroa on Kuninkuusravien varsahuutokaupan historian korkein hinta. Vuonna 2019 Lahdessa Lumi-Riku myytiin 25 000 eurolla. Toiseksi kallein varsa tämän vuoden huutokaupassa oli 3-vuotias ori Suvelan Evo, joka suoritti tallikaverinsa Tukkijätkän tapaan koelähdön ennen huutokauppaa. Suvelan Evon hinta oli 21 500 euroa.

Varsahuutokaupassa myynnissä oli kahdeksan 2-3-vuotiasta suomenhevosta. Myynnissä olleista varsoista myytiin kolme, viisi varsaa huudettiin sisään. Yhteensä myydyistä varsoista maksettiin 50 500 euroa. Myytyjen varsojen keskihinta oli 16 833 euroa.

Katso Tukkijätkän ja huutokaupan toiseksi kalleimman varsan Suvelan Evon koelähtö >>

Varsahuutokauppa, tulokset

 1. Hissun Kaapo POISSA
 2. Valistus, 1250 euroa, sisäänhuuto
 3. Mixen POISSA
 4. Tukkijätkä, 25 500 euroa, Petri Lahti-Luopa
 5. Vilpin Onni, 8000 euroa, sisäänhuuto
 6. Laurilan Kultsu, 3500 euroa, JMR Talli
 7. Larvan Kingi POISSA
 8. Sheikin Vilppi, 8500 euroa, sisäänhuuto
 9. Toman Toivo, 4500 euroa, sisäänhuuto
 10. Suvelan Evo, 21 500 euroa, Petri Niemelä
 11. N.P. Onni, 6500 euroa, sisäänhuuto

Korjaus 30.7.2021 kello 20:04: jutussa kirjoitettu virheellisesti, että Veli-Erkki Paavola olisi ollut Metkutuksen valmentaja. Metkutusta on valmentanut Juha-Matti Paavola.