Hyppää sisältöön

Tarvitsetko tammakohtaisen lisenssin astutusilmoitusta varten?

Kuvituskuva

Kuva: Maisa Hyttinen

FWB-kantakirjaan merkittyjen ratsuoriiden sekä suomalainen ratsuponi -kantakirjaan merkittävien oriiden osalta tuontispermaoriiden kohdalla uusille oreille tulee hakea yleinen tai tammakohtainen lupa. Sama tammakohtainen lupa koskee myös islanninhevosia. Tammakohtainen lupa voidaan myöntää tuontispermaoriille, jolla on voimassa oleva jalostukseenkäyttöoikeus kyseisen rodun jalostukseen hyväksyttävässä kantakirjassa. Aiemmin hyväksyttyjen yleisten tuontispermaoriiden osalta lisenssit tulee aktivoida vuosittain. Tuontispermaoriiden lisenssin hintaporras nousee 15.9.

Tuontispermaoriin siemenen tilaus oriaseman kautta

Tarkista, onko oriasema aktivoinut oriille yleisen lisenssin kyseiselle vuodelle. Jos on, oriinpitäjä huolehtii astutusten kirjaamisesta Heppaan ja kuittaa syntymätodistuksen, kun kaikki maksut oriasemalle on maksettu. Jos oriasema ei ole aktivoinut oriille yleistä lisenssiä, tulee sinun hakea oriille itse tammakohtaista lisenssiä (katso ohjeet alta).

Tuontispermaoriin siemenen tilaus suoraan ulkomailta

Hae oriille tammakohtainen orilisenssi Heppa- järjestelmästä kohdasta Orilisenssi. Hae ensin ori, sen jälkeen tamma alempana olevasta hakulaatikosta ja paina tallenna. Mikäli oriitta ei löydy Heppa-järjestelmästä, pyydä oriin lisäämistä toimittamalla sähköpostilla oriin nimi, ueln ja hyväksymiskantakirja krista.nyqvist@hippos.fi.

Tammakohtainen lisenssi

Tammakohtaisen lisenssin haltijan tulee ilmoittaa tamman siemennyspäivät Hippokseen krista.nyqvist@hippos.fi, jotta varsan pääsee ilmoittamaan syntyneeksi seuraavana vuonna.