Hyppää sisältöön

Suomenratsujen Kuninkaalliset viikonloppuna Ypäjällä

Suomenratsujen kuninkaallisten mainos

Tulevana viikonloppuna 2.–5. syyskuutta järjestetään Ypäjän Hevosopistolla Suomenratsujen Kuninkaalliset. Tapahtumassa kilpaillaan este-, koulu- ja pararatsastuksessa. Perjantaina Hevosopistolla järjestetään myös kutsuvierastilaisuus Hevosurheilumuseon arkiston avajaisiin.

Maanantaina 6. syyskuuta vietetään Suomenhevosen päivää. Suomenhevosen päivän tunnelmiin voi virittäytyä esimerkiksi Ypäjän Hevosopistolla, jossa järjestetään perinteiset Suomenratsujen Kuninkaalliset. Tapahtumat alkavat torstaina 2. syyskuuta ja jatkuvat koko viikonlopun yli. Ohjelmassa on muun muassa Suomenhevosten estemestaruus, Kasvattajakilpailut koulu- ja esteratsastuksessa sekä pienhevosten mestaruudet. Viikonloppu kerää Hevosopistolle jälleen satoja suomenhevosratsukoita ja muita suomenhevosen ystäviä.

Lisätietoja: » Suomenratsujen Kuninkaalliset (hevosopisto.fi)

 

Suomen Hippoksen arkistoa siirretty Suomen Hevosurheilumuseoon

Kuvassa hevosurheilumuseon arkisto

Suomen Hippoksen muuton myötä myös keväällä 2020 arvokas historiallinen arkisto muutti uuteen osoitteeseen, Suomen Hevosurheilumuseoon.

”Suomen Hippoksen muuttaessa uusin toimitiloihin ajankohtaiseksi nousi myös historiallisen arkiston siirtäminen. Onneksemme Hevosurheilumuseo oli kiinnostunut yhteistyöstä ja arvokas pala historiaa päästiin muuttamaan arvoiseensa ympäristöön. Tulevassa hevosjalostus- ja hevosurheiluarkistossa on mukana myös Suomen Ratsastajainliiton ja FWB-yhdistyksen (ent, Ratsujalostusliitto) historiaa” Suomen Hippoksen jalostusjohtaja Minna Mäenpää valottaa.

”Arkisto on tavoitteena avata yleisölle sekä tutkijoiden käyttöön mahdollisimman pian. Toiveemme on, että arkistot tulevat aktiiviseen käyttöön. Hevosopiston kulttuuriohjaaja, museomestari Juha Erolaa on kiittäminen ansiokkaasta työstä museon sekä hevosjalostus- ja hevosurheiluarkiston eteen.”

Suomen Hevosurheilumuseo sijaitsee Ypäjän Hevosopistolla, 1700-luvun lopulla rakennetussa Kartanonkylän kartanon viljamakasiinissa. Suomen Hevosurheilumuseon tehtävänä on tallentaa, arkistoida, tutkia ja julkaista suomalaista hevosurheilun historiaa suurelle yleisölle.

 

Lisätietoja Suomen Hevosurheilumuseoon liittyen:
Juha Erola, kulttuuriohjaaja, Hevosopisto Oy, p. 040 518 9992
Minna Mäenpää, jalostusjohtaja, Suomen Hippos ry, p. 040 511 2067