Hyppää sisältöön

SC’s Jaquart ja Kaisa Pulkkinen askellajihevosten Laatuarvostelun 2022 voittajat

Kuvassa SC's Jaquart ja Kaisa Pulkkinen voittoseremioissa loimitettuna

SC's Jaquart ja Kaisa Pulkkinen voittivat askellajihevosten Laatuarvostelun 2022. Kuva Krista Rostén

SC’s Jaquart ja Kaisa Pulkkinen olivat askellajihevosten Laatuarvostelun 2022 voittoisa ratsukko. Clas ja Sari Palmbergin kasvattama ja omistama 4-vuotias ori palkittiin myös parhaana FWB-hevosena. Laatuarvostelu 2022 järjestettiin tänäkin vuonna Ypäjän Hevosopistolla.

Askellajihevosten koulukoetta arvostelivat Anne-Mari Pekonen ja Frenk Jespers.

”Kärki oli todella hyvä. Erityisesti viisi parasta olivat hyvin kehittyneitä ja niillä oli hyvät askellajit sekä luonne. Oikeanlaisella ratsastuksella ja valmentautumisella näissä hevosissa on potentiaalia kilpailemaan maailman huipulla”, hollantilainen Jesper kehui.

”Minun vinkkini on, että ratsastajien pitäisi ratsastaa enemmän ylämäkeen ja vähemmän eteen ja alas. Mutta olin todella iloisesti yllättänyt miten modernia ja hyvää kasvatusta Suomesta löytyy. Oli mukava olla täällä”, Jespers päättää.

Rakennearvostelutuomarina toimi tänään Annu Stenqvist.

”Tämä Laatuarvostelun konsepti on siinäkin mielessä mielenkiintoinen, että mikäli hevonen ei pysty radalla antamaan parastaan, niin pisteet voivat vielä kompensoitua rakennearvostelussa. Mielestäni tämä on hyvä systeemi päästä näkemään ja arvostelemaan nuoria ratsuhevosia.”, Stenqvist taustoittaa.

Kaikkien hevosten rakennearvostelut ovatkin jo luettavissa Heppa-järjestelmässä.

 

Voittaja SC`s Jaquartin kasvattaja Sari Palmberg oli silminnähden iloinen voitosta.

”Jaakko on aina ollut erityinen, super kiltti ja nyt siitä on kasvanut näin hieno hevonen, niin fiilikset eivät voi paremmat olla!”

”Jaakon emä on huippuhyvä, joten sille on onneksi ollut helppo valita oreja. Katsotaan jos saisimme lisää laatuvarsoja jatkossakin”, Palmberg toivoo iloisena.

Myös ratsastaja Kaisa Pulkkinen on luonnollisesti todella tyytyväinen.

”Aika huikeeta, on todella hyvä fiilis! Hevosen laatu on tiedetty ja sillä on tosi hyvä luonne, mutta toki vieraassa paikassa nuoren hevosen kanssa ei voi tietää mitä tapahtuu. Mutta Jaakko on käyttäytynyt täydellisesti! Nyt Jaakolle koittaa loma ja katsotaan sitten mihin tulevaisuudessa mennään”, Pulkkinen päättää.

 

Askellajihevosten Laatuarvostelussa sijoittuneet:

 1. FWB- ori SC’s Jaquart (Vitalis – Fleur Weltina Sil 2985, Dante Weltino) ja Kaisa Pulkkinen keskiarvo 8,47
  Kasvattaja Palmberg Clas & Sari, omistaja Palmberg Clas & Sari
 2. FWB-ori Guinness QSH (Grey Flanell – Ferrara 3077, De Niro) ja Johanna Vainio keskiarvo 8,36
  Kasvattaja Teija Varjonen, omistaja Teija Varjonen
 3. FWB-ori Brown Lion S (Pin Rock’s Black Velvet 147 – Wicky Leona 2437, Wolkenstein II) ja Noora Helve keskiarvo 8,33                  Kasvattaja Mia Salonen, omistaja Ympäristöpalvelut Tuominen Oy & Ville Vaurio Oy
 4. OLD-tamma Fiona (Foundation – Donna Esmeralda, Hotline) ja Anna von Wendt keskiarvo 8,16
  Kasvattaja Anna von Staff-Reitzenstein, omistaja Björkboda Bruksgård
 5. FWB- ori Don Lorenzo (Don Larino 171 – Flemming Sunline, Faustinus) ja Tiina Polso keskiarvo 8,05
  Kasvattaja Juurinen Satu & Tuomas, omistaja Team Lorenzo
 6. HAN- ruuna Faust CG (Foundation – Aphrodite II, Rosentanz) ja Salla Varenti keskiarvo 8,02
  Kasvattaja Sanna Aalto, omistaja Ympäristöpalvelut Tuominen Oy
 7. FWB-tamma Backwoods Her Highness (Vitalis – Kiahan Duchess 3200, Danciano) ja Anna Kärkkäinen keskiarvo 7,93                         Kasvattaja Anna Kärkkäinen, omistaja Anna Kärkkäinen

Kokonaistulokset

Hevosten suorituksia valokuvasi Krista Rostén 

 

Laatuarvostelu on vuosittainen laatukilpailu 4-vuotiaille lämminverisille ratsuhevosille, sekä varsoneille 5-vuotiaille lämminverisille ratsutammoille. Lajiensa viisi parasta FWB-hevosta kerryttävät kasvattajapistepottejaan 50–40–30–30–30. Kasvattajapisteiden perusteella maksetaan kasvattajapalkinnot hevoskasvatuksen ja hevosurheilun edistämiseen käytettävästä rahoituksesta maa- ja metsätalousministeriön kautta. Lisäksi jokaisen lajin viiden parhaan hevosen omistajalle maksetaan rahapalkinto 500–350–280–140–110 €. Yhteensä palkintoja jaetaan lähes 8000 €. Laatuarvostelun järjestävät yhteistyössä FWB-yhdistys, Suomen Hippos ja Ypäjän Hevosopisto.