Hyppää sisältöön

Scilla SG ja Susanna Hyypiä askellajihevosten Laatuarvostelun voittoon

Voittaja kuva Scilla CG

Scilla CG ja Susanna Hyypiä voittivat askellajihevosten Laatuarvostelun 2021. Kuva Pirje Fager-Pintilä

Askellajihevosten Laatuarvostelussa nähtiin yhteensä 26 kouluratsua. Kärkihevoset olivat laadukkaita ja voittoon ylsi Susanna Hyypiän ratsastama Scilla CG.

Scilla CG ja Susanna Hyypiä
Susanna Hyypiä iloitsee hevosensa Scilla CG kanssa. Kuva Pirje Fager-Pintilä

Askellajihevosten Laatuarvostelun voitti FWB-tamma Scilla CG (Sezuan – Cherrygardens Classic Rose 2886, Royal Classic). Sen on kasvattanut Sanna Aalto ja omistaa Susanna Hyypiä, joka myös ratsasti hevosta.

”On todella hienot fiilikset! Scilla vietti pitkän laidunkesän eikä ollut ensin tarkoitus tulla Lattareihin, mutta onneksi tultiin ja hevonen meni tosi hienosti. Olen kyllä tosi tyytyväinen!”, Hyypiä iloitsi voiton jälkeen.
”Loppuvuosi otetaan iisisti ja ensi vuonna tähdätään 5-vuotiaiden kilpailuihin”, Hyypiä valotti tulevaisuutta.

Askellajihevosten Laatuarvostelu koostuu kouluradalla tehtävästä askellajien arvioinnista sekä rakennearvostelusta. Koulurataa oli arvostelemassa Suomen senioreiden kouluratsastuksen maajoukkuevalmentaja, hollantilainen Rien van der Schaft.

”Näin tänään muutamia hyviä hevosia, varsinkin kärkipään hevoset olivat erittäin hyviä. Kaiken kaikkiaan osassa hevosissa on potentiaalia, mutta täytyy sanoa, että ratsastukseen tulisi kiinnittää enemmän huomiota”, Van der Schaft korosti hyvän ratsastuksen ja valmentajien merkitystä ratsastajien kehittymisessä.

”Monet keskittyivät kontrolloimaan liikaa vain hevosen etuosaa sen sijaan, että hevosta ratsastettaisiin eteenpäin kohti tuntumaa takaosalta, jossa sen moottori on. Toki kyseessä on nuoria hevosia ja samoja haasteita näkee muuallakin”, Rien van der Schaft kiteytti kehittämiskohteita.

Rien van der Schaftin kanssa hevosia arvosteli Anne-Mari Pekonen.

”Olimme hyvin yksimielisiä arvosteluissa ja oli ilo sekä kunnia arvostella hevosia Van der Schaftin kanssa. Toivottavasti teemme yhteistyötä myös uudelleen tulevaisuudessa”.

 

Rien van der Schaft kuvassa
Hollantilainen Rien Van Der Schaft arvosteli Laatuarvostelussa 2021 askellajohevosten suorituksia. Kuva Pirje Fager-Pintilä

Päivän aikana kaikkien hevosten rakennearvostelusta vastasi Annu Stenqvist.

”Kenttähevoset olivat tänään rakenteeltaan parempia. Kouluhevosten taso on Suomessa noussut valtavasti viimeisen kymmenen vuoden aikana. Tänään nähdyissä hevosissa oli kuitenkin yllättävän paljon rakenteellisia heikkouksia”, rakennearvostelutuomari Stenqvist kommentoi päivän aikana nähtyjä hevosia.

Toiseksi Laatuarvostelussa tuli Koivulan Hevostilan kasvattama ja Julia Taka-Ahon omistama FWB-ruuna Legend Dynamite (Dante Weltino – Legend Royalina 2873, Rotspon) ratsastajaan Johanna Vainio. Kolmanneksi sijoittui Heidi Hagelstamin kasvattama Hagels Prince Nassak (Pin Rock’s Black Velvet 147 – Hagels Fancy Sancy, Fernet 133). FWB-ruunan omistaa Passion for Dressage Oy ja sitä ratsasti Victoria Aro. Neljännelle sijalle Mervi Majoisen ratsastama ja Anniina Kokkosen kasvattama oldenburg-tamma Esraella ( Escolar – Daniella, Dancier). Tamman omistaa Mervi Majoinen ja Kirsi Tarvainen. Viides oli oldenburg-kantakirjaan merkitty Rock Deniro CG (Revolutian – Angelica 2900, De Niro), jonka omistaa Takkulan Ratsastuskeskus, kasvattaja Sanna Aalto. Ratsastaja Neea Noora Kettunen.

Kuudes oli FWB-tamma Kom Queen of Hearts (Benicio – Kom Frederica, Don Frederic), omistaja Passion for Dressage Oy, kasvattajat Anna-Leena Meller ja Eeva Nordman-Rajaharju. Ratsastajana Victoria Aro. Seitsemäs oli FWB-tamma Ridaaja’s Donna Svea (Don Larino 171 – Sunshine Girl, Sir Donnerhall). Kasvattaja ja omistaja Ratsutarvike Ridaaja Oy. Ratsastaja Saga Tervonen.

Laatuarvostelun kenttä- ja estekokeet ovat nähtävissä Havenin sivuilla www.haven.fi/live. Tapahtuman yhteistyökumppaneina toimivat Passion For Dressage ja Equiocare.

Tulokset Laatuarvostelu 2021 kenttähevoset

Kuvia Suomen Hippoksen kuvapankissa

Laatuarvostelun 14.8. käsiohjelma

Lisätietoja: www.finnishwarmblood.fi/laatuarvostelu

 

Ilmoittautuminen estehevosten Laatuarvosteluun päättyy sunnuntaina 15. elokuuta

Laatuarvostelun toinen osuus nähdään ensi lauantaina 21. elokuuta, jolloin vuoronsa saavat estehevoset. Estehevosten ilmoittautuminen päättyy huomenna sunnuntaina 15. elokuuta. Ilmoittautuminen tehdään SRL:n Kipa-järjestelmään. Myös estehevosten Laatuarvostelusta tarjoillaan maksuton livelähetys osoitteessa haven.fi.

Laatuarvostelu on FWB-yhdistyksen ja Suomen Hippoksen vuosittain järjestämä laatukilpailu 4-vuotiaille lämminverisille ratsuhevosille, sekä varsoneille 5-vuotiaille lämminverisille ratsutammoille. Laatuarvostelussa jokaisen lajin viiden parhaan hevosen omistajalle maksetaan rahapalkinto sijoittumissäännön mukaan ja viisi parasta FWB-hevosta keräävät kasvattajapisteitä, joiden mukaan maksetaan kasvattajapalkinnot. Voittajalle on lisäksi tarjolla kiinnitys Pohjantähti Triple Crown -erikoispalkintoon, jossa sekä Laatuarvostelun, 5-vuotisderbyn että Breeders’ Prizen voittavan hevosen omistaja palkitaan 10 000 euron lisäpalkinnolla. Vuoden 2021 Laatuarvostelu järjestetään kaksiosaisena Nuorten Hevosten Festivaalin yhteydessä Ypäjän Hevosopistolla.