Hyppää sisältöön

Ratsuoripäiville 2023 ilmoitetut ratsuoriit  

Vuoden 2023 Ratsuoripäivät järjestetään Ypäjän Hevosopistolla 20.-23. huhtikuuta. Ratsuoripäivillä haetaan jalostukseenkäyttöoikeutta FWB:n ja SRP:n jalostukseen sekä jalostusarvostellaan R- Pr, Pa ja T-suunnan suomenhevosia. Lämminverisiä ratsuhevosia ja -poneja ilmoitettiin yhteensä 11.  

Suomalaisen lämminverisen ratsuhevosen FWB uusi jalostusohjelma astui voimaan alkuvuodesta ja oriiden arvostelu tapahtuu uuden jalostusohjelman mukaisesti. Muutoksia on muun muassa tehty 4-vuotiaiden esteoriiden estekokeisiin ja Estekokeessa I hypättävien esteiden lukumäärää on vähennetty ja estekorkeuksia laskettu. 4-vuotiaiden oriiden on mahdollista saada oritestin perusteella vain vuoden määräaikainen jalostusluokka I -lupa ja oriit voivat saada pysyvät luvat vasta 5v –oritestin perusteella. Tarkemmat ohjeet löytyvät Oriohjeesta 2023, sekä voimassa olevasta FWB-jalostusohjelmasta. 

 

LÄMMINVERISET  RATSUORIIT

3-vuotiaat askellajipainotteisen testin tekevät oriit 

  • Maracatti (Maracaná* – Fera Mareé 2895, Fernet 133) 

3-vuotiaat estepainotteisen testin tekevät oriit 

4-vuotiaat estepainotteisen testin tekevät oriit 

Vanhemmat kilpailutulosten/ ulkomaisen arvostelun perusteella esitettävät oriit 

Ratsuponiori 

  • Orbos Kawai (Leuns Veld’s Lord – Coelenhage’s Qinsie 132 RP, Fabian xx) 

”Ratsuoripäiville on tänä vuonna yleisölle vapaa pääsy, joten toivotammekin kaikki ratsuhevosjalostuksesta kiinnostuneet henkilöt lämpimästi tervetulleeksi viettämään viikonloppua Ypäjälle!” ratsu- ja ponitiimin vetäjä Tea Niemi toivottaa.   

 

Oheisohjelmassa Hevosopisto Spring Dressage ja Prestige Cup 

Tänä vuonna Ratsuoripäivien ohessa on mahdollista seurata myös Hevosopisto Spring Dressage -tapahtumaa. Kilpailuja käydään koko viikonlopun ajan Ypäjä- ja Opistohalleissa ja sunnuntaina ratkeaa ikäluokkien sekä pararatsastajien hallimestarit 2023! Lisäksi ohjelmassa on nuorten hevosten kiinnostava Prestige Cup. Lauantaina kilpailevat nuoret puoliveriset ja sunnuntaina suomenhevoset.  

Lisätietoa Hevosopisto Spring Dressagesta
Lisätietoa Prestige Cupista 

 

Jalostusvuodessa 2023 mukana  

Lue myös: Ratsuoripäiville 2023 ilmoitetut suomenhevosoriit  

www.hippos.fi/ratsuoripaivat