Hyppää sisältöön

Ratsuoripäivien 2024 päivämääriin ja oriohjeisiin pieniä muutoksia 

Ratsuoripäivät 2024 järjestetään Ypäjän Hevosopistolla ennakkotiedoista poiketen kolmipäiväisenä tapahtumana 11.–13. huhtikuuta. Muutos koskee erityisesti suomenhevosia ja yli 6-vuotiaita jalostusarvosteltavia ratsuoriita, joiden arvostelut siirtyvät päivää aikaisemmaksi. Oriohjeiden muutokset koskevat esteratoja. FWB ja SRP oriohjeet on julkaistu, suomenhevosten oriohjeet julkaistaan ensi viikolla.

  • Ratsuoripäivillä ratsu- tai ratsuponioriille haetaan jalostukseenkäyttöoikeutta suomalaisen lämminverisen ratsuhevosen eli FWB:n ja suomalaisen ratsuponin eli SRP:n jalostukseen. 3–5-vuotiaiden FWB-oriiden ja 3-6-vuotiaiden SRP-oriiden suorituskyvynkokeet kestävät torstaista lauantaihin. Jalostusarvosteltavat 6-vuotiaat ja vanhemmat FWB- ja 7-vuotiaat ja vanhemmat SRP-oriit arvostellaan perjantaina. 
  • Ratsuoripäivillä jalostusarvostellaan myös ratsu-, pien- ja työhevossuunnan suomenhevosia. R- ja Pr-suunnan suomenhevosratsujen arvostelu on kaksipäiväinen kestäen perjantaista lauantaihin. Pa-suunnan oriit jalostusarvostellaan perjantaina. T-suunnan aikataulu selviää ilmoittautumisajan päätyttyä.   

Muutoksia oriohjeisiin 

Oripäivien osallistujille julkaistaan vuosittain oriohjeet, jotka sisältävät kaikki tarvittavat tiedot suorituskokeineen. Lämminveristen ratsuhevosten ja ratsuponien oriohjeet on julkaistu, suomenhevosten julkaistaan ensi viikon aikana. Muutokset koskevat esteratoja.  

”Muutoksella on pyritty yhtenäistämään esteratapiirroksia niin, että ne ovat edelleen tarkoituksenmukaiset sekä eri ikäisten ja rotuisten oriiden testaamisen kannalta toimivia”, kasvattamisen ja omistaminen osastopäällikkö Tea Niemi valottaa.  

“Yhtenäistämällä esteratoja saadaan myös sujuvoitettua tapahtuman kulkua, joka on ollut osallistujien, lautakuntien ja yleisön toiveena. Suomenhevosten esterata vahvistetaan vielä rotuyhdistyksien ja jalostusvaliokunnan kautta, jonka jälkeen myös niiden oriohjeet saadaan julkaistua”, Niemi jatkaa.  

 

Ilmoittautuminen 

Ilmoittautuminen Ratsuoripäiville päättyy 26.2.2024.
R
öntgenkuvien ja esitietojen viimeinen toimituspäivä on 26.2.2024 

Huom! Ilmoittautumiset ovat julkisia ja suomenhevosoriiden röntgenlausunnot julkaistaan, vaikka ne olisivat hylkäävät. Ilmoittautumalla näyttelyyn oriin omistaja hyväksyy röntgentulosten julkaisun. 12.2.2024 mennessä toimitetuista röntgenkuvista saa lausunnon ennen viimeistä ilmoittautumispäivää. 

 

LISÄTIETOJA JA ORIOHJEET: www.hippos.fi/ratsuoripaivat